Porsche 935. Перевтілення класики потужністю 700 к.с

Rennsport Reunion Porsche продовжує святкування 70-річчя компанії. Цього разу була побудована репліка легендарного Porsche 935.

  В середині сімдесятих це був грізний гоночний автомобіль, і одна з його модифікацій отримала ім’я Moby Dick за, як тоді здавалося, незграбно довгу аеродинамічну корму. Репліку саме цієї версії і вирішили побудувати в Porsche до ювілею. Тим більше, що в цьому році ця модель святкує свій півстолітній ювілей.

  Під цілком впізнаваним кузовом зі сталі і вуглецевого волокна ховається цілком працездатний шасі Porsche 911 GT2 RS. Прибравши з автомобіля все зайве, вдалося знизити його вагу до 1 379 кг. А далі все зосередилися на милих деталях в стилі ретро.

  Це, перш за все, яскраво-червоні плоскі аеродинамічні колісні диски з 70-х і наконечники вихлопних труб, що нагадують випуск Porsche 908. Хоча ніхто не прагнув повторити зовнішність Moby Dick досконально. Звідси і сучасні дзеркала заднього виду, і салон, майже повністю переїхав сюди з 911 GT3 R.

  Ніхто, звичайно, не збирався будувати заново старий двигун. Під капотом нового 935 встановлено 3,8-літровий шестициліндровий боксер з турбонаддувом потужністю 700 к.с., який працює в парі з семиступінчастою автоматичною коробкою передач PDK. Крім цього в автомобілі присутня майже вся сучасна електроніка і навіть кондиціонер.

  Може скластися враження, що автомобілем можна буде користуватися на дорогах загального користування. Але це не так. Тільки на закритих гоночних трасах. Сидіння за замовчуванням встановлюється тільки одне. Друге тільки за доплату.