Дебют седана Volkswagen Virtus перенесено на січень

Дебют седана Volkswagen Virtus перенесён на январь

Тизер показує, що новий Polo Sedan збереже основні риси попередника, включаючи віконце в задній стійці. Однак рельєф боковин і фари — точно як на новому хетчбеку. Про те ж раніше свідчила шпигунська зйомка.

М
модель Virtus спочатку повинна була здатися публіці у вересні. Під цим ім’ям на ряді ринків, зокрема в Латинській Америці, буде продаватися наступне покоління седана Polo (в деяких країнах відомий як Vento). Тепер новий президент компанії Volkswagen Brazil Пабло Ді Сі уточнив терміни: Virtus буде представлений в січні 2018-го.

Дебют седана Volkswagen Virtus перенесён на январь

У хетчбека (на фото — версія для Бразилії) буде запозичений салон з опціональною цифровий приборкой. У вихідних комплектації седана, якщо судити по пятидверке, повинні бути класичні шкали.

Седан Polo/Virtus 2018 року заснований на шасі від хетчбека Polo, тобто на платформі MQB A0. При цьому ми очікуємо збільшення колісної бази. Минулий Polo Sedan мав відстанню між осями в 2552 мм, новітній хетч Polo — 2564, а у чотирьохдверної моделі нового покоління воно повинно скласти 2,6 м. Подовження буде відчутно на другому ряду. Багажник також повинен додати в обсязі 20-40 літрів.

Дебют седана Volkswagen Virtus перенесён на январь

На платформі MQB A0 також очікуються паркетник T-Cross, створений «за мотивами» шоу-кара T-Cross Breeze (трохи менший, ніж T-Roc) і якийсь легкий пікап, суперник для Фіата Toro.

У Бразилії у седана Virtus будуть майже всі ті мотори, що доступні хетчбеку Polo нового покоління, за винятком початкового літрового «атмосферника». Так що базовим агрегатом Виртуса виявиться мотор 1.6 MSI (110 л. с., 155 Н•м на бензині і 117 к. с., 162 Н•м на етанолі). Він сполучений з п’ятиступінчастою «механікою». Топовим буде наддувний мотор 1.0 TSI (116 к. с. на бензині, 128 к. с. на етанолі, 200 Н•м в обох випадках), якого покладена шестиступінчаста автоматична трансмісія. Ну інших ринках набір може виявитися зовсім іншим, в тому числі і у нас. Адже Virtus з часом повинен бути перетворений в російський Polo Sedan (термін такої трансформації поки назвати не можна).