Що потрібно знати перед тим, як йти на курси водіїв?

Автомобіль вже багато десятиліть тому з «екзотичного звіра» перетворився на звичайний елемент міського, і навіть сільського пейзажу. Обзавестися машиною змушує весь ритм сучасного життя. Однак зростання кількості автошкіл, які готують нових водіїв, не варто сприймати добродушно. Від якості навчання залежить особистий спокій та безпека, ось тут сучасна автошкола.

Як правильно вибирати?

Багато хто прагне вчитися водінню влітку. Це легко та приємно. Але за такого рішення не можна ігнорувати той факт, що, швидше за все, іспити доведеться складати восени або навіть взимку. Не всі водії зі стажем так легко проїжджають по сльоті або вузькій сніговій колії. Шоферам-початківцям буде ще складніше. Інший важливий аспект: чи є час для систематичного відвідування школи. Тільки навчаючись наполегливо і терпляче, без перепусток і думок «знов бігти тудись», можна досягти успіху.

Укладання договору

Перед тим, як залишити підпис у заповітному документі, треба все дізнатися про конкретну автошколу, наприклад, ось добра
Автошкола. Відгуки краще дізнаватися не від анонімів в інтернеті, а від друзів, знайомих, колег та сусідів. Відомості з форумів та сайтів відгуків виявляться лише приємним бонусом.

Вартість та час навчання

Не варто відразу ж погоджуватися на дуже дешеву пропозицію. Не виключено, що просто мається на увазі самостійна оплата палива. Якщо угода має на увазі лише вивчення теорії, то за кожен виїзд на заняття доведеться платити додатково. Ще один нюанс — багато автошкол вимірюють тривалість занять в академічному годиннику, але не обговорюють це спеціально. Крім того, варто врахувати, чи вручають свідоцтво про навчання. Не всі школи ще й надають свої машини на іспит у ДІБДР. Якщо все ж таки надають, необхідно уточнювати, яку плату візьмуть. У разі надання розстрочок за платежами варто з’ясовувати, як саме все ж таки проходить оплата та інші подробиці. Відіграє роль і якість навчального майданчика, порядок проведення іспитів та офіційна реєстрація. Боятися ставити запитання не варто – за це віддають свої гроші.