Автомобіль «Мазда 3» 3 покоління: опис та характеристики

Зовнішній вигляд

«Третя Mazda» отримала абсолютно нову концепцію дизайну під назвою KODO. Це надає автомобілю більш динамічний вигляд, ніж раніше. Японські дизайнери кажуть, що хотіли додати в автомобіль характер гепарда, тим самим підкресливши вашу здатність керувати автомобілем. Треба визнати, що дизайнери доклали зусиль, щоб кожна 100% машина знайшла цікавий швидкоплинний силует. Його потужні колісні арки, хижа передня частина та м’язисті бічні щоки виштамповки.

Розміри

Як і раніше, модель доступна у двох кузовах: нотчбек та хетчбек. Габарити машини трохи збільшилися: довжина седана плавна 4558 мм, хетчбек — 4645 мм. Ширина і висота однакові для обох конструкцій кузова і становлять 1795,1 450 мм, а колісна база автомобіля 3-го покоління «Мазда 3»-2700 мм, а дорожній просвіт-понад 160 мм. 

Внутрішній простір

Інтер’єр цієї моделі в значній мірі літаючих об’єктів має останнє покоління «Мазда 6». Однак через різну компоновку та штучно низьке положення фронту все виглядає набагато легше, повітряніше та спокійніше. За традицією, з переходом на нове покоління «асфальт» отримує більше, ніж якісні матеріали та поверхні, покращена шумоізоляція та більш високий рівень обладнання.

Обладнання

Найважливіше технічне нововведення, запропоноване «Mazda 3» 3-го покоління-абсолютно нова мультимедійна система для 7-дюймового дисплея та голосового управління. У провідних варіантах обладнання машина також має індикатор заголовка та широкий спектр активних систем безпеки, починаючи від управління сліпими зонами та відстежуючи рух у смузі.

Під капотом

На нашому ринку нова Mazda 3 може приводитися в рух від трьох типів бензиново-атмосферних двигунів.

Молодший двигун дуже знайомий тим, хто керував Mazda 3 другого покоління. Чотирициліндровий двигун потужністю 104 к.с. об’ємом 1,6 літра. Максимальна потужність двигуна досягає 6 тисяч оборотів на хвилину. А максимальний крутний момент (144 Нм) падає до 4 тисяч обертів. Цей двигун можна агрегатувати як 6-ступінчастий механізм і 4-швидкісний автомат. З двигуном з механічною коробкою передач автомобіль може розігнатися до швидкості 187 км / год. де перша «сотня» подається за 12,8 секунди. У парі з шестиступінчастим двигуном такий двигун споживає в середньому 5,7 літра палива на 100 кілометрів пробігу. Машина з тим же двигуном, але автоматичним перемиканням передач стала повільнішою і голодною. Максимальна швидкість — 177 км / год. розгін до 100 км / год займає 13,5 с. середня витрата палива на 100 кілометрів становить 6,3 л.