Чим ризикує водій під час руху на бездоріжжі?

Українські дороги – оманливі. В будь-який момент гладке покриття може перетворитись на полотно з вибоїнами. Не знаючи про це, автомобіліст ризикує пошкодити важливі деталі машини, серед яких найбільш вразливим є пластиковий картер ДВЗ.

Який збиток авто може принести бездоріжжя?

Кожна наступна вибоїна чи яма на поганій дорозі можуть пошкодити вразливі деталі авто. До їх переліку входить пластиковий піддон, в якому знаходиться моторне масло. Щоб не допустити цього, варто встановити захист картера двигуна. Він відіграє важливу роль, адже допомагає попередити пробій чи деформацію піддону, котрі можуть призвести до втрати масла та заклинювання рухомих елементів.

D:\4.jpg

Окрім того, пластина не дає скупчуватися воді, пилюці та болоту на дні машини. Це допомагає попередити корозію, котра руйнує метал і заважає нормальній роботі дротів і контактів електросистеми авто.

Сучасний захист картера допомагає зберегти не тільки масляний піддон, але й деталі коробки передач. Цей агрегат не менш важливий, ніж двигун, а в деяких випадках – і не менш вартісний. Він часто страждає від частих поїздок по дорогах з колією чи на нерозчищеному від снігу полотні. В багатьох випадках скупчення снігу призводить до аварійного блокування трансмісії, що може стати причиною небезпечної ситуації на дорозі.

Найбільш популярні виробники захисту картера

На українському ринку можна знайти порівняно невеликий вибір компаній, готових запропонувати дійсно надійні пластини. До їх списку входить:

  • Кольчуга – один з виробників найбільш якісного захисту двигуна. В кожній моделі Кольчуга є всі технологічні отвори, необхідні для обслуговування та вентиляції двигуна і коробки передач. Для захисту від корозії та механічних пошкоджень пластини цієї марки обробляються двома видами покриттів. Перший – ZipoFlex. Він складається з суцільного шару цинку та додаткового покриття чорною фарбою і лаком. Другий – Standart. Аксесуари з цього модельного ряду відзначаються особливою порошково-полімерною фарбою, яка допомагає продовжити терміни експлуатації пластин;

  • Титан – цей популярний виробник пропонує українським водіям захист з металу, товщиною 2 і 2,5 мм. В конструкції кожної моделі передбачені додаткові ребра жорсткості, котрі посилюють міцність пластин. Аксесуари марки Титан покриті товстим суцільним шаром порошкової фарби, котра захищає їх від корозії.

D:\4.jpeg

Замовити захист картеру брендів Кольчуга і Титан можна в інтернет-магазині MARKET.RIA з швидкою доставкою в будь-який регіон України.