Шоу-кар Volvo S90 Ambience озвучив види і запахи

Шоу-кар Volvo S90 Ambience озвучил виды и запахи

Зовні концепт нічим себе не видає і виглядає як топ-версія S90 Excellence. Для Volvo взагалі і для цієї моделі зокрема КНР — найбільший ринок. У 2017-му китайці купили 24 759 седанів S90. Попит на «шведів» зростає четвертий рік поспіль.

У седана Volvo S90 у Піднебесній є недоступне для інших ринків виконання Excellence. За кермом тут повинен сидіти шофер, тому длиннобазная машина пропонує максимум розкоші заднім пасажирам. Шведи придумали, як зробити салон ще шикарніше, і вирішили обкатати ідеї на концепті, який буде представлений в Пекіні 25 квітня. Задум в тому, щоб одночасно задіяти кілька органів почуттів людини для сприйняття певної теми.

Шоу-кар Volvo S90 Ambience озвучил виды и запахи

Додаток для смартфона дозволяє вибрати одну з семи візуальних тем: «Північне сяйво», «Скандинавський ліс», «Лебедине озеро», «Архіпелаг», «Дощ», «Ніч» і «Свобода». Відповідне відео, синхронізоване зі звуками і запахами, проектується на стелю.

Шоу-кар Volvo S90 Ambience озвучил виды и запахи

За аудіо відповідає преміальна система Bowers & Wilkins. Дві пари її динаміків вбудовані в підголовники задніх крісел. Ароматизатор на тунелі (фото вгорі справа) поширює один з ароматів від шведської парфумерної фірми Byredo: «Симфонія», «Природа», «Енергія».

Вольвовці кажуть, що пропонують комплексний чуттєвий досвід першими в автопромі. Мовляв, все було: аудіосистеми, ароматизатори, навколишнє підсвічування. А от щоб джерела працювали синхронно на одну мету, таке буде тільки в китайському Volvo S90 Excellence, але пізніше. Думається, Роллс-Ройсу, у якого зі стелі падають зірки, не завадить їх подзвучить і супроводити запахом грошей.