Моделі Jaguar XE і XF отримали ще одну спортверсию

Модели Jaguar XE и XF получили ещё одну спортверсию

Седан Jaguar XE 300 Sport спорядженої масою 1690 кг прискорюється до сотні за 5,7 с, а його максимальна швидкість обмежена електронікою на 250 км/ч. Для порівняння, 380-сильний XE S вагою 1724 кг на розгін до 100 км/год витрачає 5,1 с.

Драйверське реноме моделей Jaguar XE і XF британці вміло підтримують не тільки настройками рулюючи і шасі, але і наповненням гами модифікацій. Для клієнтів доступні версія R-Sport, яка поєднується майже з будь-яким двигуном в лінійці, і виконання S, для якого відрядили виключно шестициліндрові агрегати. А тепер у сімействі XE і XF з’явилася ще одна спортверсия ― 300 Sport. Це специсполнение, що відрізняється від стандартних машин зовнішнім декором, обробкою салону і більш багатим базовим оснащенням. Правда, двигуни і ходова частина змін не зазнали.

Модели Jaguar XE и XF получили ещё одну спортверсию

Для XE 300 Sport пропонуються легкосплавні колеса діаметром 19 або 20 дюймів. Зовні сірий матовий колір пофарбовані накладки на пороги, спойлер на кришці багажника і нижня секція заднього бампера. Колер Caldera Red ― ексклюзивний для XE 300 Sport.

Модели Jaguar XE и XF получили ещё одну спортверсию

За просунутий мультимедійний комплекс з десятидюймовим екраном і навігацією, шкіряну обробку та спортивні передні крісла з 14-позиційними електрорегулюваннями доплачувати не потрібно, на відміну від віртуальної панелі приладів.

Фундаментально XE 300 Sport і XF 300 Sport виглядають як S-версії, від яких запозичені бампери і накладки на пороги. Але у новинок в сірий колір пофарбовані вертикальні вставки по краях передніх повітрязабірників, корпуси дзеркал заднього виду, обрамлення решітки радіатора і бічних стекол. Також спереду і ззаду на кузові є шильдики з написом 300 Sport, яку завдали ще й на гальмівні супорти. У салоні ― безальтернативна оздоблення сидінь, керма і підлокітників натуральною шкірою чорного кольору з прострочуванням жовтими нитками. На підголівниках вигравірувані написи 300 Sport, а на порогах встановлені металеві плашки з назвою спецверсії.

Модели Jaguar XE и XF получили ещё одну спортверсию

Для моделі XF 300 Sport доступні ті ж кольори кузова, що і для XE 300 Sport (чорний, білий, сірий), за винятком червоного. На спурт до сотні залежно від двигуна, типу приводу та кузова йде від 5,9 до 6,6 с. Максимальна швидкість ― 250 км/ч.

Модели Jaguar XE и XF получили ещё одну спортверсию

Мультимедійний комплекс Touch Pro з навігацією і виходом в Інтернет, шкіряна оббивка сидінь, оздоблення стелі і стійок штучною замшею входять у список базового оснащення.

Седан Jaguar XE 300 Sport доступний тільки з 300-сильним дволітровим турбомотором (400 Н•м) і восьмиступінчастим «автоматом». Але привід може бути заднім або повним. Седан і універсал XF 300 Sport теж бувають з двома типами приводу і тільки з автоматичною коробкою передач, але двигунів пропонується два ― наддувний «четвірка» 2.0 (300 л. с.) і турбодизель V6 3.0 (300 л. с., 700 Н•м). Продажі автомобілів у виконанні 300 Sport в Європі вже стартували. У Німеччині за XE 300 Sport AWD просять 58 650 євро, а за XF 300 Sport ― від 67 тисяч до 73 тисяч євро. А восени 2018 року прийом замовлень почнеться і в Росії.