У компанії Audi поставлять хрест на двигунах V10 і W12

В компании Audi поставят крест на двигателях V10 и W12

Нині в модельному ряду Audi двигуном V10 оснащуються купе і родстери R8. В цих автомобілях за спинками сидінь встановлений агрегат з 540-610 силами. А раніше мотор з десятьма циліндрами можна було зустріти на «заряджених» Audi S6, RS6 і S8.

Н
аслаждайтесь своїми многоцилиндровыми пожирачами бензину і дизеля зараз, а в майбутньому такої можливості може і не бути. Майже всі автовиробники вже готують технічний фундамент під електрифікацію своїх модельних рядів. А фірма Audi почне втілювати подібний план найближчим часом. З 2018-го і кожний наступний рік німці планують випускати по одному новому електрокару, всі вони будуть базуватися на новій модульної платформі, розробленої спільно з Porsche виключно для електричних машин. І паралельно з цим в Audi хочуть урізати сімейство традиційних ДВС на 40%. Як думаєте, що першим потрапить під ніж?

В компании Audi поставят крест на двигателях V10 и W12

Седан Audi A8 міг похвалитися двигуном W12 з першого покоління. Дебют такої версії відбувся в 2001 році. Шестилітровий агрегат, створений на основі двох моторів VR6, розвивав 420 сил і 550 Н•м. Спурт до сотні у алюмінієвої моделі займав 5,8 с.

Це ще не остаточно вирішено, але в зоні ризику знаходяться найбільш великі двигуни ― V10 і W12. Десятициліндровим агрегатом зараз оснащується лише суперкар Audi R8, а мотор з дванадцятьма циліндрами покладений тільки флагмана Audi A8. Питанням про доцільність наявності таких двигунів у Audi в інтерв’ю виданню Automotive News задався член ради директорів Петер Мертенс. Зате високопоставлений керівник заспокоїв з приводу восьмицилиндровых моторів. Подібні дизельні теж ризикують розчиниться без сліду, але бензинові варіанти залишаться. За словами Мертенса, в світі ще досить багато клієнтів, які готові купувати автомобілі з V8. Дай бог їм здоров’я!