Мінівен Honda Step WGN Spada отримав гібридну установку

Минивэн Honda Step WGN Spada получил гибридную установку

Оновлення моделі найбільше торкнулося більше «дизайнерський» варіант з приставкою Spada до імені. Зокрема, автомобіль отримав нові світлодіодні фари.

Х
ондовцы провели досить раннє оновлення моделі Step WGN, що випускається в нинішньому поколінні з весни 2015 року. При цьому звичайний Step WGN зовні не змінився, а ось побратим Step WGN Spada відчутно змінився. У нього була перекроєна вся носова частина. Втім, куди важливіше зміни в техніці. Так, у все тій же Спади з’явилася нова силова установка: гібридна система Honda Sport Hybrid i-MMD.

Минивэн Honda Step WGN Spada получил гибридную установку

Крім іншого, інженери змінили спойлер на п’ятій двері Спади. Він став аеродинамічно більш ефективним.

Варіант Spada розрахований на молоде покоління, тому він агресивніше у зовнішності. Відрізняється в кращу сторону й оснащення, але відповідно вище і стартова ціна.

Сумарна віддача дволітрового мотора і пари електродвигунів на Спаді виявилася точно така ж, як на гібридному Одіссеї з аналогічною силовою установкою: 184 л. с. і 315 Н•м. Витрата палива у мінівена в японському циклі JC08 дорівнює 4,0 л/100 км. Ще вперше серед Хонд у даній версії Step WGN був виміряний витрата по всесвітньому циклу WLTC. Він виявився дорівнює 5,0 л/100 км

Минивэн Honda Step WGN Spada получил гибридную установку

Аналогічну Спаді оптику дизайнери поставили і на найдорожчий варіант моделі під назвою Step WGN Modulo. Від Спади він візуально відрізняється переднім бампером і колісними дисками.

Всі гібридні комплектації мінівена отримали перенастроюючу підвіску, а версія Step WGN Spada Hybrid G EX додачу ще обзавелася більш продуктивними амортизаторами. Також в стандартне оснащення гібридів увійшов адаптивний круїз-контроль з функцією автоматичного прямування на низькій швидкості (він активний, навіть якщо машина стоїть, уточнили розробники).

Минивэн Honda Step WGN Spada получил гибридную установку

Дизайн інтер’єру не змінився (показаний варіант Spada), але тепер всі без винятку комплектації мінівена Step WGN оснащені комплексом безпеки Honda Sensing з радаром і фронтальною камерою вже «в базі». Сам цей набір покращено за рахунок функції запобігання наїзду на пішохода Pedestrian Collision Mitigation Steering.

Гібридна установка доступна як один з двох варіантів двигуна лише для версії Spada. При цьому двоякодвижимый мінівен буде виключно передньопривідним. А от всі інші «вагони» розташовують безальтернативним турбомотором 1.5 (150 л. с., 203 Н•м), поєднаним з варіатором. Зате з цим агрегатом у покупця є можливість вибирати тип приводу — передній або повний. Ціна на саму просту модифікацію мінівена Step WGN складає 2 455 920 ієн (1,26 млн рублів), а мінімальна ціна гібридної версії — 3 300 480 ієн (1,69 млн рублів). Продажі оновленої моделі стартували в Японії 29 вересня.

Було — стало

Минивэн Honda Step WGN Spada получил гибридную установку