Корпорація Mazda анонсувала два концепти для Токіо

Корпорация Mazda анонсировала два концепта для Токио

Японці повідомляють, що прообраз «ідеального компактного хетчбека наступного покоління» — це орієнтована на людину філософія дизайну і оптимальна технологічна функціональність.

З
тенді Мазди на Токійській виставці з 25 жовтня по п’яте листопада прикрасять 11 автомобілів, об’єднаних девізом Celebrate Driving («Прославляємо водіння»). Головною світовою прем’єрою стане Next-generation product concept model, тобто передсерійний зразок майбутнього хетчбека. Його ім’я ховається, але не треба ходити до ворожки, щоб зрозуміти — мова йде про новому поколінні моделі Mazda 3. Саме вона першою в світі отримає бензиновий двигун Skyactiv-X, який теж буде представлений на автошоу.

Корпорация Mazda анонсировала два концепта для Токио

Нова «матрьошка» повинна вийти на ринок в 2018 році. Двигун Skyactiv-X із запалюванням суміші від стиснення (HCCI) обіцяє 30-відсоткову економію палива в порівнянні з традиційними аналогами.

Другий прототип зветься Next-generation design vision model. Він вважається продовжувачем справи концепту RX-Vision 2015 року і ще одним кроком до серійної моделі Mazda RX-9. Хоча перед нами седан, ніщо не завадить японцям дати його як «чотирьохдверне купе». Втім, є й інше тлумачення: мовляв, ця машина є дослідженням наступній Мазди 6.

Корпорация Mazda анонсировала два концепта для Токио

Офіційно заявлено, що седан більш експресивно висловить дизайнерський мову Kodo, на якому першим в серії заговорила Mazda CX-5 в 2012 році.

У Токіо також з’являться кросовер Mazda CX-8, флагман марки в Японії, родстер Mazda MX-5 RF з ручним керуванням для людей з обмеженими можливостями і всі інші актуальні моделі. «Наш стенд в цьому році, знаменує собою початок нової ери для Мазди», — повідомив президент корпорації Масамити Когаи.