Концепт Isuzu FD-SI перевезе дрібні вантажі в сотах

Концепт Isuzu FD-SI перевезёт мелкие грузы в сотах

Дивний на вигляд апарат не дуже-то великий, але прямокутна форма дозволяє ефективно використовувати внутрішній простір.

До
компанія Isuzu, більше відома своїми пікапами і цілком повнорозмірними вантажівками, представила на виставці в Токіо щось важко піддається класифікації. Невеликий розвізний фургончик з виглядом чи то вагона метро, то трамвая 2035 року. Цей концепт FD-SI — свіжий погляд японців на доставку невеликих вантажів в містах.

Концепт Isuzu FD-SI перевезёт мелкие грузы в сотах

Стільники в дизайні з’явилися не випадково. За задумом авторів, автопарк з таких фургонів і повинен діяти за принципом бджіл, використовуючи для оптимізації роботи з доставки замовлень «колективний інтелект».

Можна було подумати, що тема експозиції «Новий вік транспорту» означає в даному випадку автономність, передові системи зв’язку або яку-небудь водневу силову установку, але Isuzu нічого подібного не обіцяє. А основна ідея FD-SI — продумана організація внутрішнього простору. Зокрема, водій тут розташований по центру. Він контролює все навколо через великі вікна і з допомогою камер.

Концепт Isuzu FD-SI перевезёт мелкие грузы в сотах

Всередині концепт навіть цікавіше, ніж зовні. Зверніть увагу на численні шестикутні пенали в задній частині кузова.

Родзинка проекту: поперечні стільникові комірки для вантажів, які можна комбінувати в різних поєднаннях. Вони не тільки допомагають у розміщенні, наприклад посилок, але й заодно підвищують жорсткість кузова, поєднуючи протилежні борту. Доступ всередину цих пеналів, очевидно, організований як раз збоку, з боку тротуару. Ймовірно, цей фургончик можна трансформувати так, щоб всередині містився і одиничний великий вантаж. І все ж основна робота у FD-SI — звернення з дрібними коробками.

Концепт Isuzu FD-SI перевезёт мелкие грузы в сотах

На жаль, японці не навели ніяких технічних характеристик шоу-кара. Зрозуміло, серійних перспектив у нього практично нуль. Але якісь ідеї можуть бути використані в інших проектах.

Виробник промовчав про силовій установці цієї машини. Судячи по плоскому підлозі, тут застосовано електропривод. Технологія для компанії поки мало освоєна, однак поступово вона буде впроваджуватися на самих звичайних Isuzu. Доказ — ще одна світова прем’єра на стенді марки, щоправда, вже чисто вантажна. У Токіо Isuzu презентувала класичний рамний безкапотна вантажівка ELF EV вантажопідйомністю три тонни, оснащений електричним приводом і літієвою батареєю, що дає запас ходу в сто з гаком кілометрів.