Концепт Honda Sports EV предвестит компактний спорткар

Концепт Honda Sports EV предвестит компактный спорткар

Спорткар не обов’язково повинен бути великим і могутнім, щоб «доставляти почуття радості і емоційного єдності в русі». Відразу згадується завзятий родстер S660.

До
компанія Honda анонсувала двухдверку Sports EV Concept для Токійського автошоу, яке відкриється 25 жовтня, супроводивши оголошення єдиним тизером. Автомобіль, за описом розробників, поєднає передову систему електричного приводу і технології AI в компактному корпусі. Значить, знову всередині побачимо величезні дисплеї, всілякі сервіси, двостороннє з’єднання з електромережею «розумного будинку» і так далі.

Концепт Honda Sports EV предвестит компактный спорткар

Під час прем’єри концепту Urban EV (вгорі) хондівці не розкрили його технічних даних. Але навряд чи тут щось кардинально відмінне від електромотора потужністю 75 л. с. і батареї на 20 кВт•год, які були використані в січневому шоу-каре NeuV (внизу).

Як видно з тизера під заголовком, ліхтарі Sports EV повторюють оптику франкфуртського концепту Urban EV. Напевно оформлення фронтальної частини також буде схожим. Вийде комплект: міський хетчбек довжиною 3,9 м і практично настільки ж мініатюрний спорткар в єдиному стилі. Вигляд, до речі, зроблений за мотивами дводверної Хонди Civic 1972 року.

Концепт Honda Sports EV предвестит компактный спорткар

Компанія Honda не кидає тему водневих моделей, але чисті електрокари висунуті на передній план. Не випадково Clarity седан, спочатку володіла тільки паливними елементами, навесні нинішнього року обзавівся гібридним та електричним варіантами.

Президент компанії Такахіро Хатиго вже говорив, що серійний варіант хетчбека Urban EV стане на конвеєр вже в 2019 році. А раніше він згадував про підготовку до виходу відразу двох нових електрокарів. По всій видимості, Sports EV і стане другим. Нещодавно Honda і Hitachi заснували СП по розробці та випуску тягових електродвигунів. Так що без масової начинки нова сім’я електрокарів не залишиться.