Tesla випустить електрокар вартістю 25 тисяч доларів

Поява в лінійці Tesla нової бюджетної моделі вартістю 25 тисяч доларів США генеральний директор компанії Ілон Маск підтвердив щорічному заході Battery Day, в рамках якого компанія Tesla Motors зустрічається з акціонерами та представниками ЗМІ. Вперше Маск анонсував дешевий електрокар в 2018 році. Тоді заявлялося, що новинка з цінником від $ 25 тисяч встане на конвеєр через три роки.

За словами Маска, бюджетний електрокар укомплектують новими акумуляторними батареями власного виробництва. За рахунок установки нових батарей і заміни деяких матеріалів всередині них, Tesla планує знизити ціну кіловат-години приблизно в два рази. Як зазначається, з 2010 по 2019 роки ціна кіловат-години впала з 1100 до 156 доларів.

Технічна інформація про нову модель початкового рівня не розкривається. Єдине, на чому акцентував увагу Ілон Маск під час презентації, що новий електрокар буде «повністю автономним». Можливо, цим заяву він в черговий раз натякнув на автопілот п’ятого рівня автономності, який Tesla планує розробити до кінця цього року. На ринок новинку обіцяють вивести приблизно через три роки.

Також під час Battery Day Маск заявив, що Tesla в «довгостроковій перспективі» має намір виробляти 20 мільйонів автомобілів на рік. У аналітиків галузі ця заява викликала деякі сумніви, оскільки це означає, що Tesla планує виробляти 20% від загального обсягу автомобілів, що випускаються усіма світовими марками. У 2019 за сукупністю виробники зібрали 92 млн автомобілів.