Ринковий дебют електричного Mercedes-Benz EQA відкладається

Спочатку електричний Mercedes-Benz EQA планували представити в третьому кварталі 2020 року, а продажі почати до кінця того ж року. Але через спровоковані пандемією Covid-19 проблем з поставками акумуляторів і реорганізації виробництва електрокарів Mercedes-Benz змушений відкласти запуск кросовера приблизно на шість місяців. Про це з посиланням на власні джерела в компанії повідомив Autocar.

За словами інсайдерів, на плани по запуску EQA вплинула зміна виробничої площадки для електрокроссовера EQB. Випуск моделі планували налагодити на заводі в Хамбахе, Франція, але на даний момент ведуться переговори про його продаж хімічному концерну Ineos. Це спричинило за собою необхідність перенесення виробництва EQB в Раштатт, Німеччина, де спочатку планували збирати Mercedes-Benz EQA. Нова дата прем’єри кросовера і точні терміни старту продажів, не називаються. Імовірно, на ринку Великобританії Mercedes-Benz EQA з’явиться не раніше другої половини 2021 року. На ринку новинку запропонують з переднім і повним приводом.

Електричний кросовер Mercedes-Benz EQA — одна з трьох електричних моделей марки, які планують вивести на ринок в 2021 році. Разом з ним з’являться кросовер EQB і представницький седан EQS. Ще один електричний седан вийде на ринок в 2022 році. З чуток, у Mercedes-Benz EQA може з’явитися повнопривідна спортивна версія, розроблена підрозділом AMG Performance.