Моделі Mitsubishi Pajero i-MiEV викликані на заміну пиропатрона

Модели Mitsubishi Pajero и i-MiEV вызваны на замену пиропатрона

Запрошення на ремонт отримають господарі Паджериков, проданих з квітня 2013 року по лютий 2016-го. Тобто машин, куплених до паузи, що завершився навесні 2017-го.

В
наприкінці вересня минулого року і позашляховик Mitsubishi Pajero, і електрокар i-MiEV вже масово відгукнулися у Росії з-за некоректної спрацьовування подушки безпеки водія. Тепер мова йде про эйрбэге переднього пасажира, і знову винен виробник — фірма Takata. Нова сервісна акція зачіпає 16 515 машин. Серед них лише 21 екземпляр моделі i-MiEV. Власникам потрібно звіритися зі списками VIN-номерів і прибути до дилера на безкоштовну заміну пиропатрона.

Модели Mitsubishi Pajero и i-MiEV вызваны на замену пиропатрона

Станом на 15 вересня 2017 року в одних лише США виробники відкликали з-за Такаты 43,1 млн машин. Однак, незважаючи на постійні нагадування, процедуру заміни подушок, газогенераторів або піропатронів пройшли лише 18,5 млн автовласників. Проблема…

Дефектні подушки стали причиною загибелі щонайменше двадцяти людей, більше 180 отримали поранення. У всьому світі відкликано більше 100 млн машин. Днями Takata визнала, що в 2018 році потрібно додатково перевірити 3,3 млн автомобілів. Національне управління з дорожньої безпеки США (NHTSA) заявило: історія безпрецедентна за масштабом і складності робіт, тому буде тривати до грудня 2019-го як мінімум. Американський персонал в Японії з першого травня може стати безкінним, якщо весь його автопарк не пройде інспекцію по подушках Такаты.