Компактний кросовер Datsun Cross запропонував сім місць

Компактный кроссовер Datsun Cross предложил семь мест

Відмінностей від шоу-кара небагато. Інакше оформлені бампери і бічні спідниці, з’явилися звичайні дверні ручки, спростилися дзеркала і рейлінги на даху. Ззаду інші ліхтарі, багажна двері і спойлер на ній. Двірників у концепту не було взагалі. Заглушки буксирувальної вушка теж.

В
Індонезії відкрився прийом замовлень на перший кросовер марки Datsun, що виріс з концепту GO-сгоѕѕ і компактвена GO+. Базова ціна — 163 млн рупій (692 тисячі рублів). Наші Датсуны навіть у повному фарші коштують дешевше. Відразу скажемо, що в Росії цей Datsun Cross не з’явиться, мабуть, ніколи. Наступна на черзі країна — Індія. Однак компакт нам цікавий, адже у нього безліч особливостей, не характерних для сегменту. І до того ж є три ряди сидінь, хоча за розмірами машинка менше будь-якого хетчбека B-класу, наприклад Kia Rio X-Line.

У серії Datsun Cross став трохи менше. Довжина — 3995 мм (-4 від концепту), ширина — 1670 (-15), висота — 1560 (+10), колісна база — 2450 (паритет). Зате кліренс — аж 200 мм (+10-20). Межа мрій любителів дисків — 15-дюймовий легкосплавний варіант. Вихлопний патрубок — хромований.

Ніякого повного приводу, зрозуміло, немає. Мотор у Кросу один — трициліндровий бензиновий «атмосферник» 1.2, який для максимальної віддачі потрібно крутити «в дзвін». З п’ятиступінчастою «механікою» 68 к. с. доступні при 5000 про/хв, а з ниссанівським варіатором X-Tronic 78 сил прокидаються з 6000 оборотів. Незмінний крутний момент в 104 Н•м — це 4000-4400 об/хв.

Компактный кроссовер Datsun Cross предложил семь мест

Середньому пасажирові на другому ряду і обом на третьому не дісталося нормальних ременів безпеки (тільки «пояса») і підголівників. Уявімо, що рослий водій сів «по педалях», і картина руйнується. Сідоки спрессуются. При ударі ззаду мешканцям гальорки кранти.

«У базі» йдуть дві фронтальні подушки безпеки, АБС і (вперше в класі для Індонезії) система стабілізації. Ходові вогні — на світлодіодах, є автоматичне перемикання дальнього світла фар на ближнє, задні датчики паркування, медіацентр з майже семидюймовим (6,75) дисплеєм. Виробництво Датсуна Cross налагоджено на заводі в Пурвакарте. Поставки паркетників клієнтам почнуться в березні.