Хетчбек Ford Focus повністю оголився до прем’єри

Хэтчбек Ford Focus полностью обнажился до премьеры

Хештег #TimeToFocus (гра слів: «час для фокусування», «час для Фокуса») привертає увагу перехожих.

З
амаскировать передсерійний зразок так, щоб все було видно, — це треба постаратися. Звичайна камуфляжна строката плівка приховує форми предмета, а прикрутивши ще кілька накладок та напівпрозоре покриття на фари, можна суттєво змінити сприйняття машини. У Форді вчинили інакше: новітня п’ятидверка Focus виїхала на вулиці просто в художній розфарбуванні. Її плями, може, і покликані обдурити когось, але анітрохи не заважають побачити всі форми кузова. І оптика залишилася без прикриття.

Хэтчбек Ford Focus полностью обнажился до премьеры

Хитромудрі денні вогні підозріло схожі на вольвовский «Молот Тора», тільки не вистачає верхній часточки. Ліхтарі тепер заходять на кришку багажника, як в останній Фієсті.

Хэтчбек Ford Focus полностью обнажился до премьеры

Подивіться, наскільки зміщений назад салон, в порівнянні з машиною, що минає покоління. Ніби перед нами якась баварська «одиничка» з заднім приводом. Зроблений візуальний акцент для підкреслення спортивних звичок?

Напевно тут з’явиться новий мотор 1.5 EcoBoost, який вміє відключати один циліндр із трьох, а також остання варіація трициліндрового Экобуста 1.0, який інженери «навчили» того ж трюку. За дизельні варіації, за неофіційними даними, будуть відповідати агрегати 1.5 TDCi і 2.0 TDCi, однак ми б не здивувалися, побачивши замість них технічно більш досконалі дизелі нового покоління 1.5 EcoBlue і 2.0 EcoBlue.

Хэтчбек Ford Focus полностью обнажился до премьеры

Крім іншого, змінена схема скління. Віконця в задній стійці більше немає. А заправний лючок переїхав на лівий борт, ближче до задньої двері, а не ліхтаря. Загальна довжина хетча зміниться несильно, а колісна база додасть приблизно 50 мм.

Поява Фокуса в настільки неоднозначною розмальовці і без звичайної чорно-білої маскуючої плівки означає, що компанія досить скоро розкриє автомобіль остаточно. Публічний дебют може відбутися вже в січні в Детройті (хоча не виключено, що фірма відкладе прем’єру до березня і Женеви). У сімействі Фокусів, звичайно, очікуються седан і універсал, а ще з’явиться позашляхова варіація хетча Focus Active, побудована за тим же канонам, що «завищена» Fiesta Active.