Комплекс Lada Connect дебютує на Гранті

Комплекс Lada Connect дебютирует на Гранте

У 2016 році модель Granta була другою на ринку (87 726 примірників). За десять місяців 2017-го вона знайшла 75 910 покупців і знову займає друге місце.

В
2016 році АвтоВАЗ анонсував появу системи віддаленого управління на своїх машинах. За планом комплекс Lada Connect повинен був з’явитися на самих передових моделях Vesta і Xray вже в 2017 році. Але терміни кілька відсунулися. Тепер мова йде про 2018-м. При цьому, за інформацією «Ведомостей», спочатку система дебютує на найбільш масової моделі марки — седан Lada Granta.

Комплекс Lada Connect дебютирует на Гранте

Розробник і постачальник системи — компанія «Лабораторія розумного водіння». Комплекс дозволяє виконувати безліч дій, від контролю замків і дверей до запуску обігріву чи кондиціонування, від вказівки положення машини до віддаленої запису на технічне обслуговування.

Система Lada Connect увійде до складу комплектації Luxe, а до інших її можна буде докуповувати як опцію. За даними джерел, близьких до компанії, установка Конекту підвищить ціну машини приблизно на 10 000 рублів, що в два-три рази менше, ніж обходиться зараз схожий комплекс від дилерів. До Вест і Ікс-реїв Lada Connect добереться, швидше за все, в 2019-м. А в перспективі Лади зможуть не тільки віддалено управлятися зі смартфонів, але і дозволять водіям користуватися різноманітними хмарними сервісами, ніж АвтоВАЗу допоможе компанія Яндекс.