Що робити, якщо в заторі закортіло в туалет

Перша найлогічніша думка, як вийти з цієї ситуації, — знайти туалет. У мегаполісі він доступний на АЗС, у метро і в закладі громадського харчування. Вам пощастило, якщо на шляху автозаправна станція. В іншому випадку випадку, найбільшою проблемою буде знайти місце для парковки. Навіть якщо ви його знайдете, то це може виявитися платний паркувальний простір. Доведеться заплатити й за сам туалет, якщо він у метро, або, як заведено, за склянку води або чаю, щоб скористатися вбиральнею в кафе. Але часто буває так, що на шляху не виявляється ні АЗС, ні станції метро, ні кафе…

Можна розраховувати на безлюдне підворіття, знайти яке зараз теж стало проблемою. В такому випадку не буде гріхом кинути машину де попало і сховатися в кущах або біля заповітної стінки.

Але майте на увазі: якщо вас застукають поліцейські, то вони можуть інкримінувати статтю «Дрібне хуліганство», яка свідчить, що «порушення громадського порядку, що виражає відкриту неповагу до суспільства,…». Хоча, погодьтеся, формулювання для такої ситуації спірне, а стаття, де прямим текстом ішлося б про покарання за справляння нужди в громадському місці, в нашому законодавстві відсутня.

Ще один варіант: мати при собі портативні туалети, які давно популярні на Заході. Про розмаїття цієї продукції свідчить той факт, що при використанні деяких її зразків справити нужду (на жаль, тільки малу) можна, не виходячи з салону автомобіля. Але не поспішайте огидливо кривитися, тому що йдеться не про якісь банальні баночки.

У США, наприклад, придумали портативний пластиковий туалет-посудину і називають Little John. До речі, для жінок передбачений адаптер Lady «J», причому з його допомогою пані може справити малу потребу стоячи, лежачи та навіть, вибачте, не роздягаючись. В інструкції зазначено, що ним можуть користуватися жінки всіх вікових груп з трьох років.

Відомий і простіший пристрій — одноразовий туалет-пакет, компактний, простий і гігієнічний, який після використання можна викинути в будь-якому місці для сміття. Сеча обсягом до 0,8 літра в особливому, захищеному від протікання і заповненому утилізаційним засобом внутрішньому пакеті, негайно перетвориться в гель.

Крім того, в Північній Америці часто користуються пристосуванням під гучною назвою «Унісекс-адаптер». По суті це ємність з кришкою, яка прикручується до стандартної пластикової пляшки.