Канадські вчені винайшли датчик, який не дозволить залишати дітей одних в машині

Датчик посилає сигнали радіолокатора, а вбудований ШІ аналізує відбиті сигнали. Система настільки доступна, що може стати стандартним обладнанням у всіх транспортних засобах. Пристрій аналізує сигнал і визначає кількість пасажирів, їх місце у транспортному засобі.

Але його основна мета полягає в тому, щоб виявити, коли дитина або домашня тварина була випадково або навмисно залишена в автомобілі без нагляду. У таких випадках система запобігає блокуванню дверей транспортного засобу і подасть звуковий сигнал, щоб попередити водія, пасажирів та інших людей в цьому районі про те, що виникла проблема. На відміну від камер, цей пристрій зберігає конфіденційність, і у нього немає ніяких сліпих зон.

Малопотужний пристрій, що працює від акумулятора транспортного засобу, розрізняє живі істоти і неживі предмети, виявляючи тонкі дихальні рухи. В даний час дослідники вивчають питання про створення датчика, який буде контролювати життєво важливі показники водія: виявлення ознак втоми, неуважності, хвороби чи інших проблем.