Тест-драйв Peugeot 508: від Києва до моря і назад

Peugeot 508 другого покоління був представлений на Женевському автосалоні в 2018 році і позиціонувався як головна новинка компанії на той час. Тенденція збереглася і через 2 роки цей «пижик» по праву вважається флагманом, до нас доїхали більш потужні двигуни, а світ вже і гібридну версію побачив.

Модель Peugeot 508 зараз доступна в Україні з двома турбо-моторами на вибір (дизель 1.5 л на 130 к.с. в комплектації Active / Allure або 2.0 л на 180 к.с. — Allure / GT-Line), завжди з «автоматом »- разом чотири варіанти.

У моєму випадку це 2.0 HDi потужністю 180 к.с. в парі з 8-ступінчастою коробкою передач. Забігаючи вперед скажу, що автомобіль більш динамічний, ніж здається. Розгін до 100 км / год за 8.7 сек. обумовлений турбоями на початку, але далі динаміка вирівнюється і не просідає до позначки в 200 км / ч.

Підготовка до поїздки стандартна — повний бак, комфортний одяг і ранній підйом. Виїзд за розкладом. Але та легкість з якої автомобіль йшов на обгін і то, як він тримався на трасі дозволили випередити графік на 2 години з урахуванням зупинки на поїсти. До слова обігнали нас лише раз, але за іронією долі, на наступному посту цей бідолаха був зупинений патрульними, так що не зважає.

Комфорт під час поїздки забезпечували адаптивний круїз контроль, контроль руху в смузі і масаж сидінь. З останнім можна було обійтися і без зупинки, але почуття голоду взяло верх.

В середньому, в одну сторону йшло приблизно 3/4 паливного бака і якщо грубо порахувати це 8,5 л / 100 км. На ділі і того менше. Мабуть Peugeot 508 найекономічніший автомобіль на якому мені доводилося їздити за останній час, не рахуючи гібридів і електрокарів. Домогтися заявлених 4,6 л. не важко.