Серійний Audi e-tron GT представлять разом з RS-версією

Концепт Audi e-tron GT німецька марка показала два роки тому на автосалоні в Лос-Анджелі, але до прем’єри серійної моделі в Інгольштадті все ще готуються, тоді як соплатформенний Porsche Taycan вже встиг встановити рекорд швидкості на Нюрбургринзі і пережити перше оновлення.

Підігріти інтерес до новинки повинна серія фотографій прототипу серійного електроседана, практично позбавленого камуфляжу. Маскувальна плівка абсолютно не заважає розглянути пропорції і деталі кузова, який багато в чому повторює концепт дворічної давності. Трохи більше стали передні фари, злегка змінилася форма бічного скління і з’явилися традиційні дверні ручки. Злегка пройшлися дизайнери і по кормі: перемальовані ліхтарі, бампер і дифузор.

За попередньою інформацією, серійний Audi e-tron GT укомплектують двома електродвигунами загальною потужністю 590 к.с. і тягової батарей на 90 кВт • ч. Очікується, що батарея седана буде заряджатися від швидкісних зарядних станцій потужністю 350 кВт, а запас ходу складе близько 400 км по циклу WLTP.

Серійне виробництво e-tron GT і e-tron GT RS налагодять на модернізованому заводі Audi в німецькому Неккарзульмі, де вже збирають суперкари Audi R8.