Mercedes-Benz схрестить позашляховик з седаном

На появу нового класу автомобілів член ради розвитку Daimler Маркус Шефер натякнув трохи більше місяця тому, заявивши, що автомобільному світу потрібні інновації, в тому числі і нові форми автомобілів. «Навіть там, після позашляховика, світ ще не закінчився», — неоднозначно пояснив Шефер.

Як з’ясувало у своїх джерел видання Handelsblatt, під цією фразою топ-менеджер мав на увазі новий клас автомобілів SUL (Sport Utility Limousine), щось середнє між седаном і позашляховиком.

Імовірно, першої SUL-моделлю стане великою представницький седан з дорожнім просвітом позашляховика, побудований за мотивами концепту Mercedes-Maybach Ultimate Luxury 2018 року. Офіційно ця інформація не підтверджена.

Шоу-кар був оснащений чотирма електродвигунами з постійними магнітами, що дозволяють реалізувати повний привід з динамічно змінним розподілом моменту між кожним з коліс, і акумуляторним блоком ємністю 80 кВт⋅ч. Сумарна потужність силової установки становила 738 к.с. Обіцяний запас ходу — більше 322 км. Всього за 5 хвилин система швидкої зарядки дозволяла зарядити батарею шоу-кара на 97 км шляху.

Довжина прототипу становила 5260 мм, ширина — 2110 мм, висота — 1764 мм. Два роки тому в компанії заявляли, що концепт Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury буде використаний в якості основи для великого кросовера Mercedes-Maybach GLS нового покоління. Як виявилося, Mercedes-Benz планує створити для таких «довгоміром» окремий клас, який може зацікавити тих, хто поки ще вибирає кросовери і позашляховики.