Mazda поверне роторний двигун

Інформація про повернення автомобілів Mazda з роторними двигунами з’явилася в офіційному відео-тізері нового кросовера MX-30. Про це в ролику говорить генеральний директор Mazda Акіра Марумото.

За словами Марумото, дорожні випробування прототипів з роторними двигунами почнуться в січні 2021 року, а повернення мотора на ринок заплановано на першу половину 2022 року. Які саме моделі, крім MX-30, отримають роторний агрегат, поки не відомо.

Mazda MX-30 планують укомплектувати силовою установкою, аналогічної тій, що використовувалася в прототипі Mazda 2 EV 2012 року. Електричний шоу-кар був оснащений 38-сильним роторним двигуном робочим об’ємом 0.3 літра, який збільшивши запас ходу хетчбека в два рази. Паливний бак електричної «двійки» втрутився 7.6 літрів палива. Важила силова установка 100 кг.

Представлений в Японії новий кросовер Mazda MX-30 оснащений 2.0-літровим двигуном e-SkyActiv G, які працюють за схемою «м’який гібрид». Він працює в зв’язці з додатковим електродвигуном потужністю 5.1 кВт (7 к.с.), літій-іонним акумулятором і автоматичною коробкою передач. На місцевому ринку кросовер запропонують з приводом на два або на всі чотири колеса. Прийом замовлень вже оголошений. Компанія планує продавати 1000 кросоверів щомісяця.

В Японії Mazda MX-30 з приводом на два колеса оцінили майже в 23 тисячі доларів США, повнопривідну версію — в 25 тисяч. Також японцям запропонують спеціальне видання, присвячене 100-річчю марки.