Електричний кросовер Volkswagen ID.4: світова прем’єра

Розтягнулася в часі рекламна кампанія Volkswagen ID.4 завершилася онлайн-прем’єрою. Електрокроссовер ID.4 став другою моделлю електричної лінійки марки, після хетчбека ID.3. В основі моделі лежить модульна платформа MEB, яку першим отримав дебютував на початку місяця електричний кросовер Škoda Enyaq iV.

Зовнішність ID.4 розсекретили задовго до прем’єри. Екстер’єр кроссовера оформлений в стилі молодшої моделі ID.3. Йому характери «потужні пропорції, плавні лінії і скульптурна задня частина». За словами творців, вигляд кросовера символізують початок нової ери і забезпечують чудові аеродинамічні характеристики. Коефіцієнт аеродинамічного опору ID.4 становить 0.28.

Габаритна довжина кросовера — 4585 мм, ширина — 1852 мм, висота — 1612 мм, дорожній просвіт — 210 мм, розмір колісної бази — 2765 мм. Об’єм багажного відділення в залежності від положення спинки заднього сидіння складає від 543 до 1575 літрів. Двері багажного відділення обладнана електроприводом. Також в наявності буксирний кронштейн і рейлінги на даху.

Базова версія кросовера оснащена повністю світлодіодним оптикою. Топової версії дісталися вдосконалені матричні фари IQ.Light, які вітають водіїв за допомогою поворотних модулів лінз і автоматично регулюють дальнє світло. На кормі у такого кросовера нові світлодіодні 3D-блоки. Колісні диски діаметром 19, 20 або 21 дюйм на вибір.

У салоні два сенсорні дисплеї (приборка і мультімедійка) діагоналлю до 12.0 дюйма з підтримкою голосового управління. На лобовому склі вузька світлова смуга, що змінює колір залежно від режиму аудіосистеми або ситуації на дорозі: вона може відображати спрацьовування системи автоматичного гальмування або функції стеження за розміткою. Опціонально доступний проекційний дисплей з доповненою реальністю, взаємодіє, в тому числі, і з навігаційною системою Discover Pro.

Volkswagen ID.4 оснащений встановленим на задній осі 204-сильним електродвигуном, що розганяє кросовер з місця до 100 км / год за 8.5 секунд. Максимальна швидкість становить 160 км / ч. Встановлений під підлогою акумуляторний блок ємністю 88 кВт • ч (споживаних — 77) забезпечує запас ходу до 520 км по циклу WLTP. Від 125-кіловатної швидкісний зарядної станції приблизно за 30 хвилин батарея заряджається на 320 км шляху.

Залежно від ринку і комплектації кросоверу також дісталися крісла з електрорегулюванням, масажем і пам’яттю, панорамний дах, не менше шести подушок безпеки, двозонний клімат-контроль, асистент водіння IQ.Drive і комплекс Travel Assist, який включає адаптивний круїз-контроль з функцією розпізнавання дорожніх знаків і безліччю систем безпеки. Як і у випадку з ID.3, програмне забезпечення ID.4 оновлюється «по повітрю», тому деякі опції можна буде придбати вже після покупки самої машини.

У Європі та США прийом замовлень на Volkswagen ID.4 вже стартував. У Німеччині кросовер в початковому виконанні оцінили в 43 330 євро, а більш дорогі версії 1st і 1st Max — в 48 690 і 58 440 євро відповідно. Перші поставки клієнтам почнуться в найближчі кілька місяців.