Castrol назвала основні причини непопулярності електромобілів

Компанія Castrol провела опитування серед 9 тисяч автовласників, 750 транспортних керуючих і 30 представників автомобільної галузі, в основному співробітників фірм-постачальників компонентів і компаній, зайнятих у виробництві батарей. Його метою було визначення факторів, що стримують перехід на електрокари. Висновок викладено в звіті Accelerating The Evolution.

У ньому названі «критичні точки», подолавши які автомобілі на електротязі зможуть обійти за популярністю машини з ДВС. Основна з них — висока вартість. Завищеними цінники електрокарів вважають 63% респондентів, називаючи ідеальним рівень в 36 тисяч доларів США.

На думку учасників опитування, поширенню електрокарів заважає тривалий час зарядки акумуляторних батарей. Воно не повинно перевищувати середньої тривалість ланчу, тобто 31 хвилину, а ідеальний запас ходу повинен бути не менше 469 км. Такий пробіг зараз можуть запропонувати електрокари Tesla, Volkswagen, Rivian і Lucid.

Ще один фактор — недостатньо розвинена зарядна мережу. 70% респондентів хотіли б мати зарядний термінал будинку, 67% — на роботі, а 62% — хотіли б заряджати свої електрокари від поновлюваних джерел енергії. Ще 50% не купують електрокар, тому що електричної версії немає у їх улюбленої моделі.