Процесс покупки автомобиля: на що звертати увагу

Купівля нового автомобіля безумовно радісна подія в житті кожної людини. Але разом з тим, це не такий простий процес як може здатися спочатку. При купівлі є чимало нюансів, які просто необхідно враховувати.

Перш за все треба обрати бажану модель. Сучасні виробники пропонують широкий вибір різноманітних авто на будь-який бюджет. Необхідно вирішити який тип автомобілю потрібен саме для Вас. Для цього треба відповісти на деякі питання — як він буде експлуатуватися, скільки людей перевозити, по яких дорогах пересуватися.

Потім треба обрати надійний автосалон. Сьогодні конкуренція серед автосалонів швидко зростає і щоб звернути на себе увагу, компанії пропонують низьку ціну на авто. Однак низька вартість не є гарантом якості і високого рівня сервісу. Бути пильними слід, якщо пропонуються сумнівні умови — наприклад, оплата тільки готівкою або занадто велика передоплата. Оптимальне рішення — співпраця з офіційним дилером. Такі компанії публікують всю важливу інформацію на офіційному сайті: вартість і наявність авто, комплектації тощо. Купівля у офіційного дилера — запорука юридичної чистоти і прозорості угоди. Краще скласти список офіційних дилерів, які працюють в тому місті, де планується придбати машину і зателефонувати туди. Потрібно знайти найвигіднішу пропозицію з реальними знижками. Наприклад, Компанія «Автотрейдінг-Центр» є офіційним дилером автомобілів Шкода в Україні. В салонах компанії можна замовити тест-драйв Skoda Kodiaq та будь-яких інших моделей. Це унікальна можливість подивитися на автомобіль «в справі», зрозуміти, чи підходить він Вам. Іноді в машині може бути просто некомфортно.

При купівлі навіть нового авто, необхідно ретельно оглянути його, провести звірку номерів агрегатів авто з технічним паспортом. Потрібно ретельно досліджувати корпус автомобіля на предмет вм’ятин і пошкоджень лакофарбового покриття. Перевірити чи рівні отвори дверей, чи не перекошена кришка капота і багажника. Має сенс відкрити капот і провести візуальну інспекцію. Можна попросити співробітників автосалону перевірити рівні технічних рідин: гальмівний, що омиває, охолоджуючої і масла в двигуні. Слід оглянути салон автомобіля — перевірити регулювання крісел, систему дзеркал, мультимедийну систему (роботу сенсорів та динаміків), кондиціонер.

Перед підписанням договору уважно вивчіть кожен пункт. У договорі обов’язково повинні бути вказані терміни поставки автомобіля, розмір авансу, порядок його повернення, якщо Ви відмовитеся від покупки з вини продавця, а також повний опис модифікації моделі.