Студенти Кембриджа розробили електромобіль, який може проїхати 900 км на одній зарядці і розвинути швидкість до 80 км на годину

«Хейла» розвиває максимальну швидкість 120 км / год і може летіти зі швидкістю 80 км / год з чотирма пасажирами, використовуючи потужність, необхідну для кип’ятіння чайника.

Це десятий показник споживання електроенергії комерційними електромобілями.

Крім того, попри те що Хейла за розмірами на чверть менша, у неї діапазон вдвічі більший, ніж у Тесли, навіть без використання сонячних батарей на даху.

Машину можна заряджати за допомогою стандартного зарядного пристрою для електромобілів.

Хейла, це дітище команди Eco Racing з Кембриджського університету, до складу якої входять 20 студентів та директор програми Сяофан Чжан.

4-місний електромобіль розробили у співпраці з багатьма британськими автовиробниками та інжиніринговими фірмами, включаючи Formaplex, Delta Motorsport і 8D Closures.

Висока продуктивність і енергоефективність автомобіля обумовлені його легкою і аеродинамічною конструкцією і шинами з низьким опором.

Хейлу взяла на себе команда Eco Racing Кембриджського університету близько двох років тому, щоб розвиватися.

Вперше Хейлу показали під час заходу в Лондонському музеї науки 19 серпня 2019 року.

Команда нещодавно провела свої перегони, взявши участь у Bridgestone World Solar Challenge в Австралії 13-14 жовтня.

На цих змаганнях, транспортні засоби зі всієї земної кулі подолали виснажливі 3022 кілометри від Дарвіна до Аделаїди за шість днів.

На жаль, на другий день Хейла не могла брати участь у змаганнях через важкі випробування, які виснажували акумулятор автомобіля.

Попри це розчарування, команда Кембриджа отримала третє місцем за практичність у класі «крейсера» в змаганнях для різноманітних транспортних засобів.

«Команда Eco Racing з Кембріджського університету заснована у 2008 році,»-сказав пан Чжан.

«Тепер, усього через 10 років, неймовірно, як розвивалися технології електромобілів за такий короткий проміжок часу. Нововведення дозволили нам побудувати чотиримісний автомобіль, який буде набагато швидший, ефективніший і практичніший. Зараз є багато новин про спад автомобільної промисловості у Великобританії, але робота з нашими партнерами показала нам, що існує дуже сильна мережа автомобільних компаній», — сказав пан Чжан.