Mitsubishi L200. 40 років успіху в усьому світі

1978 рік змінив світ. Аркадна гра Space Invaders захоплює розвинені країни і стає точкою відліку для індустрії відеоігор. В Японії запускають першу автоматизовану мережу стільникових телефонів, а в кінотеатрах показують «Супермена».

  В цьому ж році модельний ряд «трьох діамантів» поповнився пропозицією, яка впродовж наступних чотирьох десятиліть перетворить в фанатів марки 4,7 мільйона чоловік — однотонний пікап Mitsubishi.

  Цей пікап здатний проїхати по поверхнях і дорогах будь-якої якості у всіх куточках планети. При його розробці основними пріоритетами були побажання клієнтів: виняткова надійність, довговічність, розумна корисне навантаження, при цьому прийнятний рівень керованості і комфорту, які повинні були знаходитися на одному рівні з пасажирськими седанами.

  Первісток сімейства отримав назву FORTE, хоча експортні модифікації носили інші імена — в тому числі індекс L200, який залишається в ходу до цього дня. З самого початку пікап FORTE був розроблений в якості надійного, невибагливого транспорту для людей і товарів.

  Маючи вантажопідйомність в одну тонну, FORTE в той же час відрізнявся легкістю в управлінні і маневреність. Ці якості в поєднанні з видатною надійністю і простотою обслуговування незабаром допомогли FORTE завоювати популярність у всьому світі, в яких би умовах його не використали — від вічної мерзлоти півночі до спалювання сонцем пустель.

  А щоб гарантувати клієнтам ще й високу прохідність, в 1980 році Mitsubishi Motors додав в пропозицію версію з повним приводом, яка по праву вважається родоначальником всіх легкових автомобілів Mitsubishi з колісною формулою 4х4, включаючи PAJERO / MONTERO і DELICA.

  Пікап, який на багатьох ринках став відомий під ім’ям TRITON, зробив істотний вплив на успіх Mitsubishi Motors. Платформи автомобілів першого і другого поколінь в основному проводилися на заводі Mitsubishi Motors Ohe.