Ford зібрав повну колекцію по «Алфавіту»

Музей заводу Ford на авеню Пикетт в Детройті запропонує відвідувачам Детройтського автосалону (13-28 січня 2019 г.) унікальну можливість ознайомитися з повною — і єдиною в світі — колекцією перших моделей Ford.

  Нарівні з відомими кожному моделями Ford Model A і Ford Model T в будівлі колишнього заводу Ford будуть представлені інші автомобілі з так званої «алфавітної» лінійки.

  Постійна експозиція музею поповнилася автомобілями з колекції Ларрі Портера — моделями, маркованими як B, C, F, K, N, R і S. Всі вони, крім Ford Model A, були розроблені і випускалися на заводі на авеню Пикетт і вперше опинилися зібрані в музеї в рамках однієї експозиції.

  Рідкісним експонатом колекції є Ford Model B 1904 го року. Чотиримісний автомобіль має розташований спереду двигун, а його власником був сам Генрі Форд. У світі залишилося всього 6 екземплярів цієї моделі.

  Ford Model N є попередницею Ford Model T, моделі, з якої почалася автомобілізація людства. Model N з розташованим спереду 15-сильним чотирициліндровим двигуном продавалася в 10 разів краще розкішною Model K з шестициліндровим двигуном.

  Її успіх зробив для Генрі Форда очевидною ставку на надійний і простий в обслуговуванні автомобіль, який буде доступний масовому споживачеві — таким став легендарний Ford Model T.

  Ford Model T був створений безпосередньо в стінах заводу на авеню Пикетт, який став для Генрі Форда другою домівкою.

  Спеціально для роботи над революційною моделлю на третьому поверсі заводу організували «секретну кімнату» — обгороджений простір площею 80 кв. метрів, на якому розмістилися токарний і свердлильний верстати, креслярські столи та дошка для малювання крейдою.