Ford Mustang. Шість поколінь американської легенди

Ford Mustang. Шість поколінь американської легенди.

  Mustang. Ім’я цього автомобіля відомо практично всім, хто живе на Землі. І це найбільше досягнення автомобіля, який існує вже 55 років.

  Ford Mustang міг би стати найбільшим американським автомобілем всіх часів, але картину псує Chevrolet Corvette, який просто довше стоїть на конвеєрі.

  Це серйозний аргумент, але все ж навіть у керівництві GM розуміють, що справа не завжди в віці моделі. Mustang один з небагатьох автомобілів, які формують стиль життя.

  Любителі автомобільної історії отримали чудовий подарунок від художників з BudgetDirect, які ілюструють еволюцію найбільш знакових автомобілів світу. Сьогодні у нас Ford Mustang.

  Перше покоління: 1964-1973.
  Багато хто знає історію Ford Mustang. Автомобіль дебютував на Всесвітньому ярмарку в Нью-Йорку 17 квітня 1964 року. У перші ж дні продажів він став бестселером.

  Досить сказати, що перші два роки було продано понад мільйон таких автомобілів. І популярність цю легко пояснити. За відносно невеликі гроші покупці отримували спортивний кузов купе і потужний двигун V8.

  Все, чого не вистачало, можна було докупити тут же. Уже в перші роки народилося співтовариство любителів Mustang, яке підтримувалося виробником і тюнінговимі фірмами. Вже перше покоління подарувало цілий ряд знакових автомобілів, народжених на базі «простого» Mustang. Це Mustang Boss, Mustang Mach I, Mustang Shelby.