Шалені шведи. Koenigsegg Agera RS, встановив новий рекорд

Шведська компанія Koenigsegg, не припиняє дивувати автомобільний світ. Автовиробник на своєму дорожньому (авто, що дозволено використовувати на загальних дорогах) Agera RS, встановили новий рекорд швидкості по прямій. Проте даний факт не є офіційно підтверджений Книгою Гіннеса та представниками FIA.

Це не перший рекорд Koenigsegg. Нещодавно суперкар Agera RS вже згадувався в ЗМI, адже шведи встановили рекорд по розгону до 400 км/год, з подальшим повним гальмуванням -30,44 сек. І на днях шведи здивували світ вдруге: неподалік поселення Пахрамп (Штат Невада), вони провели два заїзди на швидкість.

Результати двох заїздів відповідно, 437 км/год та 457 км/год. Середнє число між заїздами 447 км/год, стало рекордним показником швидкості для дорожніх машин. До речі, автомобіль розвиває 400 км/год за 27 секунд!

Автомобілі, що обганяють гелікоптери, стають реальністю. Оцініть відео встановлення рекорду.

Отже, шведи неабияк підкинули дров в багаття, по встановленню різноманітних рекордів швидкості. Тепер найближчим конкурентам Hennessey Venom F5 та Bugatti Chiron, прийдеться попотіти щоб побити встановлену планку швидкості.