Коли почнуть штрафувати водіїв за євробляхи

Відстрочені Верховною Радою норми про посилення адміністративної відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів на іноземній реєстрації набудуть чинності 22 серпня 2019 року, повідомили в Державній фіскальній службі. Перед цим у парламенті називали іншу дату — 24 серпня.

«Відтермінування вступу в дію закону №2612. Не через 180 днів, а через 270. Таким чином, 24 серпня 2019 року набуде чинності законопроект, який буде накладати штраф за порушення митного режиму, в якому будуть знаходитися автомобілі на європейській реєстрації», — заявляла глава податкового комітету Ніна Южаніна після відповідного голосування у Раді.

Фіскали нагадують, що штрафи за порушення терміну перебування авто з іноземною реєстрацією з 22 серпня будуть наступними:

від 10 до 20 діб — 17 тис. грн;
від 20 до 30 діб — 85 тис. грн;
понад 30 діб — 170 тис. грн або конфіскація авто за рішенням суду.
Крім цього, передбачена відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного до України, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого ТЗ в комерційних цілях. При такому порушенні доведеться заплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 34 тис. грн.

Нагадаємо, що 15 травня в урядовий квартал Києва з’їхалися майже дві сотні активістів автомобілем з іноземною реєстрацією. Євробляхери закликали народних депутатів продовжити мінімум на півроку період пільгового розмитнення автомобілів.