Енергозберігаючі шини хочуть зробити помітнішими на дорогах

Вперше такі шини з’явилися на електромобілях, де дуже важливий запас ходу. Для ефективності їх роблять більш вузькими та жорсткими. Щоправда, це ніяк не додає їм комфорту і керованості, але вони дійсно трохи економніші, що дозволяє екоактивістам відчувати свою відповідальність про клімат планети. Серед плюсів таких шин — їх незначне стирання, а за останніми дослідженнями, в ЄС саме це дає 500 000 тонн мікропластику у повітря щороку.

У дорожньому русі весь час зростає споживання енергії, а відповідно за цим збільшується викид парникових газів. Принцип роботи енергозберігаючих шин полягає у зменшенні опору кочення всіма доступними способами. За оцінками комісії, опір кочення шин становить від 20 до 30% споживання палива. Якщо його знизити, автомобіль стане економнішим, а викиди знизяться.

Тепер чиновники домовилися з парламентом ЄС і державами ЄС, що інформація на шинах повинна бути більш помітною і точною, щоб покупці відразу розуміли, що перед ними.

Таким чином, Євросоюз хоче ввести в моду енергозберігаючі шини. Про те, що при цьому доведеться пожертвувати комфортом і частково безпекою, говорити не прийнято, а от наскільки істотно при їх застосуванні можна зменшити шкоду, що наноситься екології, із задоволенням багато міркують.