10 000 кроків — здорове тіло

акваліфЗовсім пройшла новина про те, що американцям доведеться більше ходити, для того, щоб наздогнати середні показники інших країн по «пройденим в день кроків». Адже, варто зауважити, що щодня, в середньому, вони проходять в два рази менше норми, тобішь лише 5000 кроків. Почувши про стандарт в 10 000 кроків на день, мені стало цікаво дізнатися звідки ж він з’явився? Детальніше тут.

Як виявилося, поява першого шагомера породило і теорію про 10 000 кроках. Також, варто відзначити, що така цифра служить відмінним маркетинговим ходом для шагомеров і кроків мотивувала людей, які хотіли порахувати кількість пройдених кроків за день і збільшити їх до необхідного рівня. Можливо ви вже встигли помітити, але крокоміри встигли завоювати популярність у всьому світі і, швидше за все, багато в чому це сталося через — через велику любов багатьох дівчат вимірювати свої антропометричні параметри.

Щороку організація Global Corporate Challenge поширювала зведення, що пропагують крокоміри і теорію про 10 000 кроках, які б мотивували мільйони людей на планеті. Завдяки подібній пропаганді, багато людей починають замислюватися про значущість власного здоров’я. Наприклад, кілька років тому GCC провела 125 — денне дослідження, в якому взяли участь більше 200 000 чоловік з 75 країн. Протягом даного періоду, досліджувані повинні були докласти максимум зусиль для того, щоб пройти 10 000 кроків за день. Після закінчення експерименту, результати показали, що 81,8% позбулися шкідливих звичок, 67% стали «набагато більш спортивним». Варто також сказати, що щодня респонденти проходили ~ 7 км і кожен з них втратив, в середньому, 4.6 кг. Олімпійський чемпіон та предсавітель GCC Герберт Елліот стверджує, що цей результат в 3 рази превиешает показники середньостатистичного офісного працівника. Цікаво знати, що ролик, розміщений на ресурсі організації, доводить, що офісний стілець — це справжнісінький сучасний вбивця!
А деякі думаю, що користь бігу для жінок — це головне. Але, як бачимо, ходьба іноді набагато ефективніше!
Декілька порад:

  • Виберете гаджет, який буде до Вас підходити. Наприклад, Fitbit Flex — даний крокомір можна носити на руці.
  • Варто знати, що при використанні шагомера не потрібно кардинально міняти спосіб життя в перші два тижні, після чого поступово збільшувати кількість кроків по 500 в день. І так, поки не дійдете до результату в 10 000 кроків, який повинен стати Вашої звичною нормою.
  • Для становлення правильної ходи, необхідно, щоб стопа лежала носком зовні, а п’яти знаходилися на одній лінії.
  • Намагайтеся якомога частіше ходити босоніж! 10 000 кроків — здорове тіло