Skoda Superb 2020: перше авто зі світлодіодними матричними фарами

Зовсім скоро буде представлена оновлена Skoda Superb у Братиславі (Словаччина) на чемпіонаті світу з хокею, головним спонсором якого виступає чеський автовиробник. Останній тизер фокусується на оновленій системі світлових приладів Superb, зокрема на світлодіодних матричних фарах і функції динамічного освітлення.

Оновлений Superb стане першим автомобілем Skoda, який отримав ці технології, а також більш високий рівень безпеки і комфорту. Останній відео-тизер присвячений новим повністю світлодіодним матричним фарам, переробленим світлодіодним протитуманним фарам і повністю світлодіодним заднім ліхтарям з динамічними індикаторами.

Skoda випустила ескіз-тизер, який розкриває дизайн фар, що складаються зі світлодіодного модуля ближнього і дальнього світла, трьох додаткових світлодіодних сегментів дальнього світла, денних ходових і габаритних вогнів.

Над ними знаходяться тонкі голчасті світлодіодні структури, які є частиною нової анімованої функції «Coming/Leaving Home» (підсвічування дороги після постановки автомобіля на сигналку). Нарешті, фари у своїх корпусах мають напис «Skoda Crystal Lighting».

Салон

Інтер’єр стане ще більш мінорними перетвореннями. Але тут з’явився новий збільшений екран інформаційно-розважальної системи і змінилися декоративні елементи. До речі, з цікавих функцій — круїз-контроль. Система, за аналогією з оновленим VW Passat, використовує дані навігації, камер і радарів, готуючи автомобіль до автоматичних знижень швидкості на поворотах.

Двигуни

Моторна гамма більшою мірою залишилася колишньою. Але без нововведень все ж не обійшлося. Почнемо з колишніх агрегатів — бензинові двигуни об’ємом 1,5 л (150 к.с.) і 2 л (272 к.с.), а також дизельні 2 л (150 к.с. або 190 к.с.). А тепер — гібридна версія.

Гібрид Skoda Superb iV

До складу електрифікованої силової установки увійшли 1,4-літровий бензиновий двигун потужністю понад 150 к.с. і електромотор більш ніж на 115 к.с. Комбінована віддача досягає 217 л.с. і 400 Нм крутного моменту. За заявою автовиробника, виключно на електротязі гібридна Skoda здатна подолати до 55 км. Ця модифікація буде існувати у всіх кузовах — ліфтбек і універсал.