Що взяти з собою у подорож автомобілем

Літо — найкращий час для того, щоб відпочити і відвідати нові місця з друзями або родиною. Ми завбачливо збираємо речі в дорогу, щоб усім було максимально комфортно. Коли справа стосується автоподорожі, можна брати стільки речей, скільки поміститься в багажник. Розповімо про ті предмети, які додадуть комфорту, допоможуть зберегти час, нерви і навіть здоров’я під час подорожі автомобілем.

Анатомічна подушка для шиї

Головне в довгій дорозі — комфортно розташуватися. Це стосується водія передусім. Відрегулювати своє положення можна за допомогою подушки для шиї або сітки під поперек. Знадобляться такі подушки і для маленьких пасажирів, адже у дорозі вони часто засинають, і подушка допоможе утримати голову в правильному положенні.

Накидка для заднього сидіння

Відправляючись у подорож з вихованцем, можна бути спокійним за порядок у салоні авто, якщо захопити з собою накидку для перевезення тварин. Вони бувають як повнорозмірні — для великих порід, так і менш широкі — для маленьких собак і кішок.

Каністра з водою

Вона обов’язкова для будь-якої автоподорожі. Може знадобитися і сполоснути руки, і протерти щось в авто. До того ж, захопивши з собою каністру питної води достатнього обсягу, можна не розмінюватися на купівлю маленьких пляшечок з мінералкою. Це екологічно, економічно і зручно. Зверніть увагу на новинку — плоскі каністри, які також називають експедиційні. Плоскі каністри компактно поміщаються в багажник і економлять місце.

Стакан-непроливайка

На відміну від пляшечок, туди зручно наливати воду будь-якої температури, і можна не боятися перевернути склянку на себе: вміст залишиться всередині. Для пасажирів, особливо молодших, він хороший тим, що можна пити воду на ходу, не розхлюпуючи її по салону. Крім того, такий стакан стане екологічною заміною одноразовому посуду, який щоліта у величезних кількостях купується і викидається мандрівниками.

Навіс для авто

Такий навіс виручить вас, коли хочеться зробити перепочинок у дорозі, але палить сонце, а до тіні найближчих дерев їхати ще дуже далеко. Його можна придбати готовим або зробити своїми руками. Ночувати під ним не варто, а от перепочити пару годин — цілком можливо.

Надувний матрац

Ось ще один атрибут комфорту в далеких автопоїздках. Якщо у вас є машина і подібний матрац, можна зупинитися на нічліг в будь-якому дозволеному місці і не витрачати гроші на готель, або просто подрімати, якщо в дорозі вас здолала сонливість. Однак пам’ятайте, що їхати з лежачими пасажирами не можна, навіть якщо габарити транспортного засобу це дозволяють: все в машині, що рухається, повинно сидіти вертикально і бути пристебнутим.

Органайзер

Під час подорожі з дітьми автомобіль перетворюється в «будинок», де потрібно передбачити і «спальню», і «дитячу», і «їдальню», хоча місця в салоні зовсім небагато. На виручку прийде органайзер, який підвішується на сидіння. Тепер олівці, альбоми, серветки, телефони, зарядки і інші дрібниці завжди будуть під рукою.

Похідний душ

Якщо збираєтеся відправитися в багатоденну подорож, краще продумати, як підтримувати власну чистоту і комфорт. Вода в каністрі у вас вже є, а підігріти її буде дуже просто: ємність душа чорна, тому швидко нагріється на сонці.

Речі першої потреби

Ми розповіли про речі, які здатні зробити вашу поїздку більш комфортною. Тепер нагадаємо про предмети першої необхідності в автоподорожі.

Аптечка. Перевірте термін придатності ліків в ній, доповніть стандартну автоаптечку тим, що потрібно саме вам.
Пауербанк — зовнішній акумулятор для телефону. У смартфоні забагато необхідного, щоб ризикувати залишитися без нього в дорозі.
Запасне колесо в справному і накачаному стані.
Перевірте також дроти для прикурювання.
Купіть новий хороший вогнегасник і покладіть в багажник знак аварійної зупинки. І нехай вони вам не знадобляться.
Як давно ви міняли буксирувальний трос? За необхідності купіть новий.
Перевірте наявність противідкатних упорів, навіть якщо не збираєтеся в гори. Вони знадобляться, якщо доведеться поміняти колесо в дорозі.
Нехай в бардачку лежить паперова карта місцевості, де ви подорожуєте. У вас є навігатор, смартфон і навіть пауербанк? На жаль, техніка іноді виходить з ладу, на відміну від паперових носіїв.
Захопіть похідний набір: ніж, ліхтарик, сірники, лопату, туалетний папір.
Автомобільні подорожі — це один з кращих способів побачити світ, це свобода зупинятися в будь-яких місцях і їхати в будь-якому напрямку. Потрібно лише заздалегідь подбати про комфорт і безпеку в дорозі.