Новий BMW M3: повний привід і мотор потужністю 510 к.с

Компанія BMW підтвердила, що запустить свій новий M3 у вересні на автосалоні у Франкфурті. У шостому поколінні седан з високими експлуатаційними характеристиками піддасться всебічній механічній модернізації, в результаті чого вперше перейде від заднього приводу до повного.

Новий BMW M3 оснастять новітнім 3-літровим бензиновим двигуном з подвійним турбонаддувом, який запропонують у двох версіях. Моделі початкового рівня будуть розвивати 480 к. с., а більш потужна флагманська версія «Competition» запропонує 510 к. с.

Як і нещодавно оновлену модель M5, BMW оснастить M3 селективною системою повного приводу, що дозволяє водієві відправляти всю потужність на задні колеса. Така конфігурація спрямована на конкуренцію з суперниками інших виробників, такими як Mercedes-C63 AMG і Alfa Romeo Giulia Quadrofoglio, обидва з яких мають виключно задній привід.

Щодо дизайну свого нового компактного суперседана BMW піде за тенденціями, встановленими Audi та Mercedes. Як показують ексклюзивні зображення, оновлення будуть швидше еволюційними, ніж революційними, але разом з тим, нова модель у порівнянні з попередником буде мати розширену колію, розширені колісні арки, встановлений спойлер на багажнику, агресивний передній бампер і чотирьохконтурний вихлопний комплект.

І все ж, у салоні нового M3 відбудуться радикальні зміни: BMW впровадить свою новітню конструкцію приладової панелі і центральної консолі з нової серії 3. Переосмислення інтер’єру спрямоване на зменшення кількості кнопок, при цьому більшість функцій автомобіля буде контролюватися новою інформаційно-розважальною системою iDrive 7.0.

Останній M3 завдяки новій платформі BMW CLAR також повинен бути легшим і більш маневровий, ніж модель попереднього покоління. Керівник підрозділу BMW M Карстен Пірс, сказав британському журналу Auto Express: «Ми знаємо, що у всьому світі є величезна фан-база для автомобілів M, і ми зробимо все від нас залежне, щоб схвилювати їх не розчарувати».