Lamborghini повернули до життя авто з фільму «Пограбування по-італійськи»

Miura P400 з’являється на початку фільму «Пограбування по-італійськи»: за кермом сидів актор Россано Брацці і їхав через перевал Великий Сен-Бернар в Альпах. Сцена закінчується тим, як автомобіль потрапляє в аварію, повністю розбивається і летить зі схилу гори.

У картині брали участь два автомобілі: та сама, сьогодні відновлена Miura та інший, вже розбитий раніше автомобіль. В кіно, щоб зберегти машину в хорошому стані, світлий салон був замінений на темний, а зараз Lamborghini повернули авто до колишнього вигляду.

Компанія провела повну перевірку, переконавшись, що це саме та модель з «Пограбування по-італійськи», яка після зйомок фільму була продана невідомому автолюбителю, а з 2005 року власником був підприємець Норбетто Ферретті. Нинішній власник машини, колекціонер Фріц Кайзер, вирішив розвіяти сумніви і передав її в Polo Storico. Там фахівці історичного відділення звірились з архівними записами, а також опитали співробітників компанії, які особисто переганяли автомобіль на знімальний майданчик. В результаті компанія офіційно підтвердила, що купе з номером шасі 3586 — це дійсно той самий автомобіль, що з’являється в початковій сцені «Пограбування по-італійськи».
У 2015 році британський бізнесмен Іен Тіррелл отримав анонімне запрошення відвідати підпільне сховище раритетних машин в Парижі, де знаходилося авто, яке вважалася знищеним, з культового фільму. Тіррелл разом зі своїм другом викупив автомобіль приблизно за $1,5 мільйона і збирався показувати його на різних виставках по всьому світу.

Lamborghini Miura P400 володіє потужністю 350 л. с., двигуном об’ємом 3,9 л і розвиває швидкість до 288 км/ч.