Які речі не можна залишати влітку в автомобілі

Як часто ми, коли виходимо з автомобіля, недбало кидаємо на сидінні ключі або телефон з думкою, що повернемося через декілька хвилин? А чи траплялося вам залишати в салоні пакет з продуктами або сонячні окуляри? Є список речей, які краще ніколи не залишати в салоні.

Документи на машину

Документи на машину і ключі від неї ні в якому разі не можна залишати без нагляду ні влітку, ні взимку. Автовикрадачам досить пари хвилин, щоб викрасти транспортний засіб. А якщо машину викрали з ключами і документами, то з отриманням страховки виникнуть великі проблеми.

Гаджети та інші цінні речі

Стільниковий телефон, ноутбук або планшет роблять автомобіль мішенню для злодіїв. Але навіть, якщо девайси не вкрадуть, вони легко можуть зіпсуватися на спеці. Електроніка чутлива до перепаду температур. Вихід акумулятора з ладу через перегрів — часта історія.

Продукти

Продукти, куплені в магазині, краще всього відразу відвезти додому і в спокійній обстановці розібрати сумки. Їжа та напої в задушливому автомобілі можуть зіпсуватися, навіть якщо залишити їх там всього на кілька годин.

Банки з консервацією

Везете від бабусі гостинці? Будьте обережні! Банки з домашньою консервацією зберігають у сухому місці при кімнатній температурі. Спека або холод їм не підходять: банка може вибухнути і зіпсувати салон. Так само, як і продукти, будь соління потрібно якомога швидше доставити додому.

Газовані напої

Солодкі газовані напої шкідливі самі по собі, тому від них краще зовсім відмовитися. А залишені в машині на спеці, вони стають у двічі шкідливішими. Пластикові пляшки під дією сонячних променів швидко нагріваються і виділяють токсичні речовини. А напої в інших тарах за рахунок тиску при нагріванні можуть вибухнути і влаштувати вам таке «солодке життя», якому точно ніхто не порадіє.

Побутова хімія та косметика

Засоби побутової хімії і косметика, як і багато інших товарів, повинні зберігатися не в салоні або багажнику автомобіля, а при кімнатній температурі. У невідповідних умовах вони втрачають свої властивості і можуть навіть стати токсичними.

Спреї і аерозолі

Лак для волосся, дезодорант, засіб для відлякування комарів, монтажна піна і інші аерозолі не повинні зберігатися в машині. Балончики знаходяться під тиском та через надмірно низькі або високі температури ризикують вибухнути. Збиток можна нанести і салону автомобіля, і своєму здоров’ю.

Сонячні окуляри

Скельця окулярів фокусують сонячні промені в одній точці. Тому не слід залишати їх на сидінні або панелі керування. У спекотний день зростає ризик загоряння. Якщо не хочеться брати окуляри з собою, краще прибрати їх в окулярник або в бардачок.

Ліки

До цієї групи не відноситься аптечка, яка повинна бути в кожному автомобілі. Мова йде про таблетки, сиропи і спреї. Ліки зберігають при певних температурних умовах. Особливо строгі вимоги пред’являються до зберігання інсуліну, що важливо для хворих на цукровий діабет.

Дерев’яні вироби

Декоративні вироби з дерева або музичні інструменти не можна довго тримати в машині. Невідповідний температурний режим погано впливає на деревину. На виробі з’являються тріщини.