Самий перший автомобіль в світі

Нікола Жозеф Кюньо вважається людиною, який створив перший у світі автомобіль. Це сталося у 1769-му році у Франції. Щоб забезпечити машині рух, необхідно було наповнити котел водою і розпалити під ним багаття, так як власної топки в ній не було. Інженер виконував замовлення французьких військових, а саме – військового міністра Етьєна Франсуа. Планувалося використовувати винахід Кюньо для транспортування артилерійських гармат.

Автомобіль зовні нагадував віз, але її рух здійснювався за допомогою не коней, а парового двигуна. При максимальній швидкості не більше п’яти кілометрів на годину, вона володіла вантажопідйомністю до п’яти тонн.

Під час проведення випробувань, відбулося кілька нещасних випадків, і проект був закритий. Мінуси автомобіля – неефективна гальмівна система, необхідність в частих зупинках для розпалювання топки, швидке падіння тиску в котлі.

А сучасні автомобілі вражають рекордами швидкості. Наприклад, деякі спорт-кари розігнатися від нуля до сотні всього за 2,78 секунд. На сайті bestfacts.com.ua є докладна стаття про найшвидших автомобілях.