Ресурс «ЧЕСНО» – як банк даних про політичні сили та особи

Коли ми вкотре йдемо на вибори, часто вагаємось, за кого саме віддати свій голос. Історія навчила нас, що дуже важливо розбиратися в політиці та знати, хто вартий уваги, а за кого ліпше не голосувати. Головною проблемою в цьому плані є питання: звідки брати інформацію щодо політичних діячів, партій, фракцій.

Найбільшим ресурсом в Україні, який надає вичерпну інформацію по цій тематиці, є сайт «ЧЕСНО». Це продукти діяльності громадського руху «ЧЕСНО». Наша організація успішно діє з 2011 року. Саме тоді наші активісти та волонтери почали перші збори інформації про різноманітних кандидатів на депутатську лаву. На сьогодні ми зібрали величезний архів про більшу частину наших політиків.

Для чого виборцям потрібно перевіряти кандидатів?

Під час передвиборчих перегонів, коли країна майорить білбордами та листівками, кожен з кандидатів пише та говорить про себе тільки хвалебні речі, і так легко в них загубитися. На жаль, дуже важко виявити, де правда, а де суцільна брехня. Саме для того, щоб зарадити вам та допомогти розібратися у кандидатах, і діє наш ресурс. В нас ви знайдете:

· біографії кандидатів – тільки сухі факти у хронологічному порядку;

· їх фінансування;

· притягнення до судів або порушення закону України кандидатами;

· підозри;

· участь у корупційних діях;

· аналітику відповідних фахівців;

· благодійність кандидатів;

· іншу важливу інформацію.

Також ми надаємо інформацію про партії, і завдяки сайту ви зможете відстежити, як мінялась політика партії, її передвиборні програми та мета. Завдяки нашому ресурсу ви маєте змогу в короткий час отримати вичерпну інформацію про кожного кандидата, і сформувати свою особисту думку щодо нього.

Наші сторінки доступні для будь-якої людини, ми залюбки працюємо для вас, намагаючись створити в Україні справжнє демократичне суспільство, де кожен громадянин є творцем своєї держави. Ця нелегка справа стає можливою завдяки тому, що ми діємо, керуючись деякими основоположними принципами, серед яких – прозорість, чесність, об’єктивність, відкритість, створення діалогу між владою та народом.

Громадський рух «ЧЕСНО» закликає вас приєднатись до нашого моніторингу політичних еліт, скласти свою думку щодо кожної особи та партії, щоб йти на вибори і не вагаючись обирати того кандидата, якого ви оберете розумом, того, що буде сумлінно працювати на благо народу й країни, що не віддасть її на відкуп бандитам, не буде розвивати кумівство та корупцію. Чекаємо вас на своїх сторінках: ми завжди раді творити справжнє громадянське суспільство.

Джерело: Chesno