Представлено 2019 BMW i3 120Ah: запас ходу – відтепер 250 км

BMW майже вдвічі збільшив потужність батареї
Коли в 2014 році відбувся дебют BMW i3, його батарея забезпечувала запас автономності в 130 км. Навіть на той момент це було не дуже багато, але імпозантність та оригінальність моделі робили свою справу на ринку. i3 непогано продавався, хоча і коштував недешево (від 35 тисяч євро).

Тепер, вочевидь, однієї зовнішності недостатньо, і баварський автовиробник підтягується до показників пробігу на одному заряді сучасних електрокарів.

Так, лише рік тому BMW оновив акумулятор до 94Ah, збільшуючи діапазон до 183 км.
Наступний крок став таким же кардинальним – у 2019 BMW i3 120Ah запас ходу на одній зарядці сягає 250 км. Це майже вдвічі більше, ніж у електрокара зразка 2014 року.

Нова АКБ буде доступна для всіх чотирьох модифікацій – BMW i3, i3 REx, i3S і i3S Rex.

Нова батарея слабкіше, ніж у конкурентів, але достатня для більшості клієнтів
Хоча 250 км діапазону для BMW i3 – помітний крок вперед, цей показник помітно нижче, ніж у нового Nissan Leaf. При цьому японський електромобіль дешевший. Що стосується Tesla Model 3, то при приблизно порівнянною з i3 ціною у неї запас автономності мало не вдвічі більший.

Проте, 250 км – це відстань, яка цілком влаштовує більшість клієнтів для щоденних поїздок. На один день цього цілком достатньо для середньостатистичного міського європейця або американця.

Що ще нового в 2019 BMW i3?
Крім нової батареї 2019 BMW i3 отримав кілька нових елементів як всередині, так і зовні. Йдеться, перш за все, про світлодіодні фари з поворотними вогнями і адаптивними променями, а також про нову інформаційно-мультимедійну систему BMW iDrive 6.0, доступною вже в стандартній комплектації.

Крім того, запропоновано новий колір кузова Jucaro Beige Metallic і нові варіанти обробки салону.

2019 BMW i3 120Ah не зробить революцію і не стане бестселером. Однак він може підвищити інтерес до поточного покоління моделі.

Проте, новий i3, який повинні представити в 2020 році, отримає значно потужнішу батарею. Вона дозволить кинути серйозний виклик не тільки Tesla Model 3, але й іншим лідерам в сегменті електромобілів.