«Гарячий» Hyundai i30 Fastback N відзначив свій дебют рекордом

Незадовго до світової прем’єри «зарядженої» N-версії моделі i30 Fastback, компанія Hyundai провела показовий заїзд новинки в Данії. Стильна спорт-модифікація не просто добре себе показала, а й встановила рекорд складної траси.

Тест-пілоти Тьєррі Невіль і Габріель Тарквіні тестували Hyundai i30 Fastback N на відрізку між двома данськими містами Рим і Париж (буває і таке). Ця закрита траса, багата на круті повороти, має довжину у 13 км 300 м. Тарквіні подолав маршрут за рекордний для траси час – 8:18.49 хвилин.

До речі, досерійні випробування базового хот-хетча i30 N також проходили на звилистих сільських дорогах Англії.

Який він, Hyundai i30 Fastback N?
В екстер’єрі i30 Fastback N багато спільного з i30 N: решітка радіатору, бампери, бічний обвіс. Новинка має спортивний задній спойлер, інтегрований в кришку багажника. Варто відзначити подвійні вихлопні труби та оригінальні колісні диски.

В салоні помітна спортивна стилізація: кермо з підрульовими пелюстками, селектор 6-ступінчастої механічної коробки передач, крісла особливої форми з добре вираженою бічною підтримкою, алюмінієві пороги з шильдиком “N”, панель приладів з буквою N на тахометрі.

На Hyundai i30 Fastback N стоїть бензиновий турбомотор 2.0 T-GDi, доступний в двох варіантах – потужністю 250 або 275 к.с. Крутний момент першого двигуна сягає 353 Нм, другого – 378 Нм.

Час на розгін до 100 км/год становить 6,4 або 6,1 секунди у залежності від версії мотора. Система N Grin Control дозволяє водієві обирати з п’яти режимів водіння, а саме: економічний (Eco), звичайний (Normal), а також три спортивних – Sport, N та N Custom.

Публічний дебют Hyundai i30 Fastback N відбудеться 4 жовтня 2018 року в рамках Паризького автосалону.

Додамо, що до «гарячої» лінійки Hyundai крім хетча та фастбека сьогодні входить купе Veloster N. В планах автовиробника створення «заряджених» кросоверів.