Автомобільний ринок 2018. Прогнози від світових аудиторів

Продажі нових автомобілів у 2017 році піднялися на 2,4%, таким чином встановивши абсолютний рекорд. Хоча в грудні минулого року був певний спад на 1,7%. Згідно з останніми даними дослідницької організації IHS Markit, попередній рік став восьмим поспіль періодом росту світових продажів нових авто.

2018 – рік нового рекорду, проте старт повільний. В порівняні із попереднім 2017 роком все ж таки є певне зменшення попиту, що викликано новорічними святами. Проте в компанії IHS, передбачають ріст продажів на 1,5% та новий історичний рекорд в 95,9 млн реалізованих авто по всьому світу.

“2017 року в світі було продано 94,5 млн автомобілів”

Гарні перспективи для Європи, та не дуже для США. В компанії IHS, представили також конкретні макро показники по континентах. Для ринку США передбачається зниження на 1,7%, з 16,9 млн проданих авто, причиною такої ситуації є певні економічні фактори, які навіть доступні кредити не змогли перекрити, советуем взять быстрый займ на карту банка в МФО Украины. Наприклад, в кінці 2017 року в Північній Америці відбувся грандіозний розпродаж комерційної техніки що була у використанні. Також американський покупець все частіше надає перевагу кросоверам, пікапам та позашляховикам на відміну від класичних седанів. На Європейському ринку все навпаки. Хоча темпи зростання будуть дещо повільнішими, чим за 2 попередні роки, але приріст продажів буде на рівні 0,7%, що складе 16,3 млн проданих автомобілів.

Китайський ринок залишиться стабільним, а Індія покаже приріст. Китай, що вже став найоб’ємнішим автомобільним ринком світу, трошки пригальмуються через нові податкові нормативі прийняті в Піднебесній. Попит передбачається на рівні +0,2% із 28,1 млн проданих машин. Дослідники з IHS, звернули також увагу на позитивну тенденцію росту продажів в країнах Середньої Азії (Індонезія, Малайзія, Філіппіни, Сінгапур, Таїланд, Брунеї, В’єтнам, Лаос, Бірма та Камбоджа) на 7,3%. Для Індії передбачено зростання на цілих 11% викликаних позитивними змінами в оподаткуванні для автовиробників. Через не стабільну геополітичну ситуацію ринки Японії та Південної Кореї покажуть скромні 2,4% та 2% зростання відповідно.

Позитивні цифри для Бразилії, Близького Сходу та Росії. Серед ринків, що розвиваються, в минулому році Росія та Бразилія продемонстрували ознаки покращення, і тому, згідно з IHS, 2018 рік стане випробуванням на стійкість та відновлення відповідних ринків. Російський ринок повинен зрости на 15,9%, завдяки укріпленню рубля та зростанню цін на нафту, що трохи компенсують втрати від світових санкцій.

Найбільший ринок Південної Америки, покаже зростання на 12,5%, попри проблеми в політиці. На Близькому Сході, дослідницька компанія IHS, очікує значного відсоткового збільшення продажів на більшості ринків у зв’язку з покращенням економічного прогнозу, обумовленим зростанням ціни на сиру нафту. Очікується, що цифри в даному регіоні збільшаться на 5% до приблизно 3,4 мільйона автомобілів, але тут все залежатиме від політичної стабільності в Ірані.