У Китаї дебютував унікальний довгобазовий Audi Q5

В Китае дебютировал уникальный длиннобазный Audi Q5

Після операції по подовженню Audi Q5L поважчав, але немає інформації, на скільки. Відомо, що з 190-сильним мотором спурт до сотні займає 8,6 с, а з 252-сильним ― 6,7 с (6,3 з у версії для Європи). Витрата палива в змішаному циклі на колесах діаметром 20 дюймів ― 6,9–7,3 л/100 км

Автомобілі Audi на китайському ринку помітно популярнішим своїх німецьких конкурентів під брендом BMW і Mercedes-Benz. У 2017 році фірма з Інгольштадта реалізувала 549 117 машин, що відповідає 2,27% ринку. Автовиробники з Мюнхена і Штутгарта готові похвалитися 384 849 і 445 687 машинами (1,59 і 1,84% ринку відповідно). І в Audi не збираються зупинятися на досягнутому, потураючи смакам покупців з Піднебесної. Німці вже давно продають в Китаї довгобазні седани Audi A4 і A6, які недоступні в Європі і США, а тепер до них додасться подовжений кросовер Audi Q5.

В Китае дебютировал уникальный длиннобазный Audi Q5

Від звичайних «ку-п’яте» довгобазовий відрізняється задніми дверима і шильдиками. Об’єм багажного відділення не змінився ― від 550 до 1550 л в залежності від положення заднього дивана.

Штука в тому, що у своєму сегменті Audi Q5L ― рідкісне пропозицію. Адже середньорозмірні преміум-кросовери на китайському ринку продаються з такою ж колісною базою, що і в іншому світі. І тільки «ку-п’ятий» пропонує клієнтам надбавку до 88 мм, яка повністю пішли на збільшення простору для ніг задніх пасажирів. У результаті відстань між осями досягло 2907 мм, а загальна довжина кузова збільшилася на 92 мм, до 4755 мм. Для порівняння, по довжині Audi Q5L перевершив переростка класу Jaguar F-Pace (4731 мм), а за розміром колісної бази обійшов старшокласника Porsche Cayenne (2895 мм).

В Китае дебютировал уникальный длиннобазный Audi Q5

Система автоматичного гальмування, трьохзонний клімат-контроль, легкосплавні 18-дюймові колеса входять в список базового оснащення, але за світлодіодні фари, навігацію і панорамний дах треба платити окремо.

Китайським покупцям запропонують кросовер в п’яти комплектаціях і з одним дволітровим турбомотором в двох варіантах форсировки. У базових машин агрегат видає 190 л. с., у версій подорожче ― 252 сили. Незалежно від віддачі кросовер оснащується семиступінчастим преселектівним «роботом» S tronic і спрощеної повнопривідною трансмісією quattro ultra з багатодисковою електрогідравлічної муфтою для підключення задньої осі. Виробництво моделі за методом великовузлового складання налагодять на спільному підприємстві FAW-VW, а старт продажів у Піднебесній запланований на літо 2018 року.