Фірма Jaguar випустить кросовер на агрегатах Рейндж Ровера

Фирма Jaguar выпустит кроссовер на агрегатах Рейндж Ровера

Зовнішність моделі J-Pace буде вирішена в новому дизайнерському ключі, в якому частково спрацьований I-Pace (на фотографії). Range Rover коштує 80 тисяч фунтів, а близькі Ягуара з ідеології Maserati Levante і Porsche Cayenne ― від 55 тисяч.

Кілька років тому ми уявляли собі кросовер Jaguar лише у божевільних фантазіях, але з 2015 року ситуація почала стрімко змінюватися. Спочатку дебютував середньорозмірний F-Pace, потім вийшов компактний E-Pace. Нещодавно світу показали електричний I-Pace. Присутність Ягуара в популярному сегменті кросоверів повністю виправдалося. Той же F-Pace, незважаючи на посередні інтер’єр і рівень комфорту, став бестселером бренду ― з 179 тисяч куплених в 2017 році на Ягуарів «еф-пейс» довелося 76 тисяч. Тепер на черзі новий паркетник ― повнорозмірний J-Pace.

Фирма Jaguar выпустит кроссовер на агрегатах Рейндж Ровера

Наддувні бензинові і дизельні двигуни Jaguar запозичить у Рейндж Ровера. Будуть в гамі і гібридні модифікації з бензиновим турбомотором 2.0. Швидше за все, J-Pace отримає і пневмопідвіску з активними стабілізаторами поперечної стійкості.

Фирма Jaguar выпустит кроссовер на агрегатах Рейндж Ровера

В цьому році ми прощаємося з седаном Jaguar XJ серії X351. Будемо сумувати за його елегантною зовнішністю, затишного інтер’єру і шаленого звуку версії з V8. А на зміну йому прийде повністю електричний наступник, який улаштував революцію в консервативному F-класі.

За повідомленнями видання Autocar, фахівці з Ковентрі підготують новинку до 2021 року. Стартова ціна в Англії, імовірно, складе близько 80 тисяч фунтів стерлінгів. Автомобіль побудують на платформі позашляховика Range Rover наступного покоління з двухрычажкой спереду і многорычажкой ззаду. Як і Рейнджу, Ягуара отрядят алюмінієвий кузов, але, за чутками, J-Pace виявиться довшим, ширшим і нижчим співплатформенника. Дві моделі будуть відрізнятися налаштуваннями ― кросовер Jaguar виявиться більш спортивним на твердих покриттях, хоча менш здатним на бездоріжжі.