Довгобазовий седан Mercedes A-Class L випередив звичайний

Длиннобазный седан Mercedes A-Class L опередил обычный

У довжину «елька» налічує 4609 мм (+ 190 до хетчбеку), в ширину — 1796 (паритет), у висоту — 1460 (-20 мм). Будуть доступні два варіанти: Sedan і Sport Sedan (на фото). Чим вони відрізняються, поки неясно.

У Пекіні представлений седан A-класу в «розтягнутій» спеціально для Китаю версії L. Відстань між осями тут збільшено на 60 мм — до 2789. Надбавка потрібна, щоб виграти додатковий простір для ніг задніх пасажирів. Штутгартці пишаються, що побудували першу і єдину модель з подовженою колісною базою в сегменті преміум-компактів. Стандартну чотиридверку для Європи німці обіцяють представити у другій половині року.

Длиннобазный седан Mercedes A-Class L опередил обычный

Обсяг багажника становить 420 л (проти 370 у хетча) і, мабуть, не зміниться для інших ринків. На седан можна буде поставити колеса діаметром від 16 до 19 дюймів.

Длиннобазный седан Mercedes A-Class L опередил обычный

Салон з інтерфейсом MBUX повинен сподобатися жінкам, адже їх частка серед покупців A-класу в Китаї становить 50%. Третини майбутніх власників «ашки» на момент угоди немає і 30 років.

Новачкові виділені дві бензинові «турбочетверки»: 1.3 (136 або 163 л. с.) і 2.0 (190 сил), агрегатовані з семиступінчастим «роботом». Тільки передній привід. Проводитися Mercedes A-Class L Sedan буде на заводі спільного підприємства BBAC в околицях Пекіна. Там вже випускаються Мерседеси C — і E-класу, в тому числі довгобазні, а також кросовери GLA і GLC.