Британський мільярдер Дайсон пообіцяв випустити свій електромобіль

Над проектом працюють 400 кращих інженерів Dyson

Британский миллиардер Дайсон пообещал выпустить свой электромобиль

Британський мільярдер і винахідник Джеймс Дайсон оголосив про розробку власного електричного автомобіля, який має побачити світ до 2020 року. Як наголошується в заяві від його імені, розміщеному в Twitter компанії Dyson, – передає ТАСС.

«Я хочу, щоб ви дізналися про це особисто від мене: [компанії] Dyson почала роботу над електромобілем з живленням від батареї, який планується представити до 2020 року», – написав Дайсон. За його словами, над проектом вже працює команда з 400 кращих інженерів Dyson, а також запрошених фахівців з автомобільної індустрії, при цьому компанія продовжує залучати нових людей до створення автомобіля.

«Я планую інвестувати в даний проект £2 млрд ($2,7 млрд)», – заявив Дайсон. Він уточнив, що планує витратити £1 млрд ($1,34 млрд) на розробку акумуляторів і ще стільки ж на розробку інших вузлів майбутнього автомобіля.

Дайсон пообіцяв, що проект буде розвиватися стрімкими темпами», проте підкреслив, що «на даному етапі не збирається розголошувати будь-яку інформацію». Прагнення зберігати все в таємниці він пояснив «жорсткою конкуренцією на автомобільному ринку».

Нагадаємо, для Арнольда Шварценеггера побудували електричний Hummer H1.