Updated: Кросовер BYD Tang в новому поколінні преобразився

Updated: Кроссовер BYD Tang в новом поколении преобразился

Передок тепер оформлений в стилі Dragon Face («морда дракона») замість складного азіатського особи, яке було раніше (див. врізку «Історія»). Семимісний Tang значно виріс в розмірах: довжина — 4870 мм (+55), ширина — 1940 (+65), висота 1720 мм (-5), колісна база — 2820 мм (+100).

М
модель BYD Tang — один з найбільш потужних гібридних кросоверів на планеті. Він оснащений повним приводом, бензиновим турбомотором 2.0 (205 к. с., 320 Н•м), двома електродвигунами по 110 кВт (150 л. с., 250 Н•м) і шестиступінчастим «роботом» з двома зчепленнями. Сумарна віддача силової установки офіційно не названо, а широко поширені по Мережі 505 л. с., 720-820 Н•м — некоректний результат бездумного додавання в купу. Тим не менш потягатися з Мерседесом GLE 500e (442 сили) і Volvo XC90 T8 (407 л. с.) преміальний «китаєць» точно зможе, адже він розмінює сотню за 4,9 с (новий буде за 4,5).

Updated: Кроссовер BYD Tang в новом поколении преобразился

Вся світлодіодна оптика. Зупиняють Tang гальма Brembo. На кришці багажника красується напис Build Your Dreams («вигадуй мрії») — так відтепер розшифровується акронім BYD, і шильдик 4,5 S (час розгону до сотні). Машина взута в шини Continental розмірності 265/40 R22.

Тепер, у другому поколінні, BYD Tang стане ще і одним з найсимпатичніших. Спасибі німецькому дизайнеру Вольфгангу Эггеру, раніше создававшему моделі Audi і Alfa Romeo. Найімовірніше, прем’єра нового Тана відбудеться у квітні 2018 року на Пекінському мотор-шоу. Китайська преса вважає, що паркетник з трьома рядами сидінь для різноманітності буде запропонований з дволітровим турбомотором і без гібридної установки. Не виключена поява суто електричної версії. Зауважимо, концерн BYD неодноразово намагався підкорити російський ринок, але всякий раз був змушений піти.

Update

Updated: Кроссовер BYD Tang в новом поколении преобразился

Видно прагнення дизайнерів позбутися від усіх фізичних кнопок, яких в минулому поколінні на передній панелі було безліч. Електрорегулювання сидінь у вигляді крісел підглянуті у Мерседеса. В цілому мінімалізм переміг, хоча до Тесли ще далеко.

Виробник опублікував зображення салону, і він виявився під стать всьому іншому. Головна родзинка — центральний дисплей, який повертається на 90 градусів. В автоіндустрії ми зустрічаємо таке вперше. Діагональ екрану не вказана, але, по відчуттях, тут більше 15 дюймів. Можливість повороту «планшета» потрібна, щоб догодити клієнтам: кому-то звичніше горизонтальна розгортка, кому-то вертикальна. Оголошено, що віртуальна прем’єра відбудеться шостого березня (Женева ні при чому), а живцем BYD Tang здасться на автошоу в Пекіні.

Історія

Updated: Кроссовер BYD Tang в новом поколении преобразился

Кросовер почав свою кар’єру в 2013 році на Шанхайському автошоу, де він був представлений під «оригінальним» назвою BYD S7. Гібридна версія з’явилася в 2014-му, і їй присвоїли власну назву Tang — на честь китайської імператорської династії Тан, яка правила до нашої ери. Покупці в КНР стали отримувати куплені машини в червні 2015-го. У минулому році реалізовано 31 405 кросоверів за цінами від 265 900 юанів (2,4 млн рублів).

Updated: Кроссовер BYD Tang в новом поколении преобразился

У квітні нинішнього року на Шанхайській виставці дебютував концепт BYD Династія, представлений новим шеф-дизайнером марки Вольфгангом Эггером, який прийшов з Audi. Шоу-кар був електромобілем, і багатьом здалося, ніби наближається абсолютно нова модель, хоча ім’я Династія недвозначно натякало на «другий» Тан. Зараз, порівнюючи концепт з серійним варіантом, можна визнати, що останній виглядає навіть ефектніше.